VCR wint in en van Blija · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

VCR wint in en van Blija

zondag 06 november 2022

BLIJA – Zaterdag 5 november de vijfde competitie wedstrijd voor VCR in en tegen het voor deze wedstrijd nog altijd ongeslagen Blija. De ploeg van Sander Terpstra kreeg tot deze wedstrijd nog geen doelpunt tegen. VCR, met trainer Dick Groen aan het roer, was er op gebrand om nu eens een driepunter te gaan noteren tegen een hoog geklasseerde tegenstander.

Het begin in deze wedstrijd was voor Blija. Spits Jan Johannes Drost leek de bal voor het inkoppen maar hij mistte de juiste richting. VCR kwam na vijf minuten beter in de wedstrijd. Abe Dreyer kwam enkele malen sterk door. Na 8 minuten spelen werd hij bereikt door Yannick Haakma, een prima voorzet op Jouke Hoekstra betekende de 0-1. Er ontstond een prachtig voetbalgevecht met het vele publiek aan de zijlijn als winnaar. De grote supportersschare vanuit Rinsumageest schreeuwde de manschappen naar voren. Na enkele mogelijkheden was het rond het half uur weer raak: een vrije trap werd door Mame Braaksma hard in de hoek geschoten buiten bereik van keeper Duco Mollee. Abe Dreyer ging er geblesseerd af en Lorenzo Falize kwam voor hem binnen de lijnen. Bij Blija moest spits Drost het veld geblesseerd verlaten en zag Aron Beintema de gele kaart van dichtbij. Met een verdiende 0-2 werd het warme bakje thee opgezocht.

Toen ook de tweede helft uit de startblokken werd gefloten ging de strijd op het zwaar te bespelen veld weer verder. Amusementswaarde deze middag een dikke tien. Blija ging opzoek naar de aansluitingstreffer onder aanvoering van de uitblinkende Jarich Holwerda en Aron Beintema. De VCR-verdediging met Jorrit Koolstra, Jordy Mossel, Ruerd de Haas en Hendrik Hamersma wisten niet van wijken deze middag. Moesten ze wel het antwoord schuldig blijven dan was keeper Lennert Koolstra nog de sta in de weg. Ook viel er nog een bal op de deklat te noteren en een afgekeurde goal voor Blija. Mooi was ook de strijd op het middenveld waar Jarno van Diggelen meer dan goed zijn mannetje stond. De laatste tien minuten had VCR de wedstijd al lang en breed kunnen beslissen. De grootste kans was toen Rienk de Haas mistte 1-op-1 met de Blija-goalie. Hendrik Halbesma en Jenilson Pires kwamen nog binnen de lijnen voor Hamersma en Haakma. Jouke Hoekstra kreeg nog een gele kaart. In de 90ste minuut kwam dan toch nog de aansluitingstreffer. Beintema krulde de bal van een meter of 20 in de bovenhoek. Daar zag keeper Koolstra er toch iets minder goed uit. VCR wist de wedstrijd over de streep te trekken. Een prachtige teamprestatie. Veel strijd en beleving en met name in de eerste helft goed voetbal. Volgende week zaak met deze beleving ook SSS’68 het vuur aan de schenen te legen. Komt het zien op het altijd gezellige sportpark de Vonder!

Auteur: Redactie RTV NOF

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00