Veel belangstelling bij feestelijke Sinterklaas intocht Kollum

Zaterdag 16-11-2019
KOLLUM - Veel kinderen met ouders haalden in Kollum zaterdagmiddag de Sint met zijn Pieten in. Eén zwarte Piet heeft stiekem al even in Kollum rond gekeken en bepaalde dat de er een prachtig skûtsje in het water lag op de vernieuwde Ooster- en Westerdiepswal dat mooi kan worden gebruikt als pakjesboot.

De Sint met zijn zwarte pieten werden hartelijk welkom geheten door De locoburgemeester Jouke Douwe de Vries van de gemeente Noardeast-Fryslân. Dit alles werd met muzikale medewerking van Chr. Brassband “Wilhelmina” die prachtige sinterklaas liedjes speelden en door de kinderen werd er uit volle borst mee gezongen.

Na het welkom ging de Sint en zijn Pieten naar de Voorstraat, waar weer tal van leuke activiteiten waren. Het thema dit jaar is ‘Oud Hollandse spelen’. Kinderen kunnen paardrijden, sjoelen, een rond rit maken in een trein, pepernoten bakken, uitleven op de springkussen, knutselen, koe melken, zenuwslopende spiraal, draaimolen en natuurlijk een “Meet en Greet” met de Sint.
Alle kinderen kregen een stempelkaart en konden deze laten stempelen bij de verschillende activiteiten. De volle stempelkaart kon bij de finish worden ingeruild voor een mooi cadeau.

terug naar overzicht
Veel belangstelling bij feestelijke Sinterklaas intocht KollumVeel belangstelling bij feestelijke Sinterklaas intocht KollumMeer foto's en verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie