Veel belangstelling op openingsfeest Manege in de Triemen

Zaterdag 24-08-2019
TRIEMEN - Zaterdag was in de Triemen de officiële opening van Manege Grut yn ’t Lyts in de Dôlle 13. Er was een zeer gevarieerd programma deze dag georganiseerd. Zo was er een Barrelrace, schminken, knutselen voor de kinderen, demonstratie van lesgroep van Anna-Griet Pompstra. Verder was er om 16:00 uur ringsteken en om half acht ’s avonds een demonstratie van het Z-Friezenteam Groningen. “s Avonds live muziek met Auke & Ellen, Romana en Bertus.

De Manege
De drijvende kracht achter manege Grut yn ’t Lyts is Monique Holwerda en samen met Jan Vrieswijk is er een prachtige manege gerealiseerd. Het is een FNRS gekwalificeerde manege. Ze geven paardrijlessen aan kinderen en volwassenen en bieden pensionstalling aan.
Monique is de eigenaar van de manege en gediplomeerd instructrice. Ze verzorgt veel van de lessen.

Ook neemt ze met regelmaat deel aan KNHS dressuurwedstrijden. Hun streven is jong en oud goed te leren paardrijden in een gezellige verantwoorde en ongedwongen omgeving. Het effect wat paarden en pony’s op mensen heeft blijft elke keer weer boeiend. Zo zien ze kinderen opbloeien en bijvoorbeeld zelfverzekerder worden. Zowel mentaal als lichamelijk hebben de lessen veel effect. Op de manege leren de ruiters ook groomen, ze verzorgen en zadelen zelf hun paard en pony paard/pony voor en na de lessen.

Barrelrace
“s Middags was de Barrelrace. Er was een wedstrijd met pony’s en één met paarden. De winnaars van de wedstrijd van de paarden waren: 1. Hillie de Vries, 2. Christine Spijksma, 3.Femke Visser.
Bij de wedstrijd van de pony’s was 1. Annika Holman, 2. Froukje Zuidersma, 3. Janita Rispens

Ringsteken
De winnaars bij het Ringsteken met aanspanning waren: 1. Manuela Vos en Aukje van der Meer, 34 punten. 2e L. van der Zaag en Margreet van der Zaag, 34 punten. 3e Rianne de Vries en Joukje Hitje Wouda, 33 punten.
De winnaars bij de wedstrijd zonder aanspanning 1.Amerens Bosma, 30 punten, 2. Dieuwke van der Veer, 29 punten. 3e Tryanka Prins, 23 punten.

 

 

 

terug naar overzicht
Opening Manege van Monique Holwerda en Jan Vrieswijk De BarrelraceHet Z-Friezenteam uit Groningen. Meer foto's op www.rtvnof.nl.
© Foto's: Jantsje Wiersma

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie