Veiligheidsdag De Saad

Vrijdag 11-10-2019
DAMWâLD - Nu de dagen weer kort en donker worden besteed Chr. Mavo De Saad aandacht aan veiligheid in het verkeer. Leerlingen uit de 1e klassen zijn er vandaag de hele dag actief mee bezig. Met een speciale bril op ervaren ze hoe het is om onder invloed te zijn, geen diepte te zien en te moeten zoeken waar je loopt.

Ook lopen de leerlingen een blindenparcours onder leiding van slechtzienden, ze krijgen les en maken een quiz over afleiding in het verkeer. Ten slotte wordt hun fiets gekeurd: doen de lampen het, is de bel in orde, zit alles wel goed vast? De fietsenmaker verricht direct kleine reparaties waarna er een sticker ‘Fiets OK’ geplakt kan worden.

Leerlingen uit het 2e en 4e leerjaar volgen kortere workshops: hoe ga je om met groepsdruk in het verkeer? Welke invloed heeft je mobiel op je in het verkeer? Daarnaast volgen de 2e klassers ook een workshop vanuit verslavingszorg. Hoe erg is roken eigenlijk, en welke andere keuzes kun je maken als je alcohol krijgt aangeboden?

Leerlingen uit de 3e klas hebben een techniekdag. Door de stromende regen heen fietsen ze bij technische bedrijven langs in de directe omgeving om een indruk op te doen van werken in de techniek. Techniek is niet altijd ‘zwarte handen’ krijgen, er zijn ook heel veel andere vormen van techniek waar je nog niet eerder van had gehoord.

Chr. Mavo De Saad vindt het van belang ook aan deze onderwerpen aandacht te besteden. Veilig thuis komen op de fiets en niet meegaan in verslavende verleidingen zijn de aandacht waard voor deze leeftijdsgroepen.

========================================================

terug naar overzicht
Veiligheidsdag  De SaadVeiligheidsdag  De Saad
© Foto's: Koos Scherjon

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | Runwei Sport
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie