Verenigingen in Ee slaan handen ineen · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Verenigingen in Ee slaan handen ineen

maandag 20 januari 2020

Vrijdag 17 januari 2020 gaat voor 13 verenigingen in Ee in de geschiedenisboeken als een historische avond. Op deze dag werd namelijk door deze verenigingen besloten om de handen in een te slaan en 1 gezamenlijke website te bouwen. Om 21.00 uur werden de handtekeningen gezet door de verschillende bestuursleden en kort daarna werd het glas geheven en getoost op een toch wel unieke samenwerking.

Het Dorpsbelang had vorig jaar al bij diverse verenigingen in Ee gepolst of er behoefte was aan een gezamenlijke website. De situatie was namelijk dat een aantal verenigingen een website hadden, maar dat die als duur werd beschouwd en dat het beheren van de site lastig was. Dat er verenigingen waren die graag een site willen hebben, maar dat in hun eentje financieel niet konden dragen en/of beheren.

Deze signalen werden door het Dorpsbelang opgepikt en zo ontstond het idee om voor al die verenigingen 1 website te maken en gezamenlijk te gaan beheren. Offertes werden opgevraagd bij website-bouwers, subsidies werden aangevraagd, en verenigingen werden uitgenodigd voor deze bijzondere avond. Op deze avond werd bekend dat het Iepenmienskipsfûns en de Rabobank geld beschikbaar hebben gesteld voor dit initiatief. Ook werd bekend dat Jelte Westra (voormalig inwoner van Ee) de website gaat bouwen.

Na de aftrap van het Dorpsbelang, was het de beurt aan Jelte Westra om uit te leggen aan de verenigingen, hoe de nieuwe website er uit komt te zien, dat iedere vereniging een eigen subsite krijgt, dat het plaatsen van berichten erg simpel is, dat er 1 gezamenlijke agenda komt voor alle verenigingen, dat berichten automatisch worden doorgelinkt naar Facebook, Twitter, etc. en dat de nieuwe website kort voor de zomer live zal gaan. Na een aantal vragen aan Jelte en aan het Dorpsbelang, was het duidelijk voor de verenigingen en konden de handtekeningen gezamenlijk worden gezet.

De volgende verenigingen gaan gezamenlijk een website maken:
Tennisvereniging Ee, Christelijke muziekvereniging Lauwersfanfare, Volleybalvereniging Oer’t Net, Voetbalvereniging Oostergo, Gymnastiekvereniging Wêz Fluch, Doarpshûs De Jister, Postduivenvereniging S.S.A., Protestantse Gemeente Ee-Oostrum-Jouswier, Jeugdhonk It Skûlplak, Uitvaartvereniging De Laatste Eer, Kaatsvereniging De Trochsetters, Vlasmuseum It Braakhok, Dorpsbelang Ee e.o.

Natuurlijk is er ruimte op de site voor nog meer verenigingen, dus mocht je ook mee willen doen, neem dan contact op met het dorpsbelang. Nadat er was getoost op dit mooie besluit, sloot het dorpsbelang de avond af, door alle verenigingen te bedanken voor hun aanwezigheid en hun bijdrage aan deze avond, ook Jelte Westra werd bedankt en veel succes gewenst met de vervolgstappen. Tot slot wenste het Dorpsbelang alle verenigingen een goede samenwerking toe, die misschien wel leidt naar nog meer samenwerking.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 17:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 17:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?