Verkozen tot ‘Onderneming van het jaar’: Probo! · Foto('s): Lisanne van der Ploeg
  Lisanne van der Ploeg

Verkozen tot ‘Onderneming van het jaar’: Probo!

vrijdag 11 december 2015

In de categorie onderneming van het jaar werden goed gevestigde bedrijven uit de regio in het zonnetje gezet. Deze bedrijven zijn goede vertegenwoordigers van Noordoost- Friesland, die zeker waardering verdienen.

De prijs is mogelijk gemaakt door de Rabobank Noordoost Friesland, die het als een stimulans ziet voor ondernemers. ‘Er is in Noordoost Friesland zoveel bedrijvigheid en er zijn genoeg pareltjes, die mogen best een stukje trots uitstralen. Wij zijn in deze omgeving wel eens te bescheiden, maar dat is nergens voor nodig’, aldus Durk Mous, directievoorzitter van de Rabobank Noordoost Friesland.

Tijdens de live televisie-uitzending van RTV NOF werd Probo uit Dokkum verkozen tot ‘Onderneming van het jaar 2015’, De afgelopen jaren is het bedrijf erg gegroeid en heeft al vier uitbreidingen achter de rug. Wat begon als een beletteringsbedrijf is uitgegroeid tot een goedlopend bedrijf met de focus op print. Probo werkt met verantwoorde materialen en milieuvriendelijke inkten, waardoor de producten die gemaakt worden duurzaam zijn.

Daarnaast laat Probo het restmateriaal recyclen en is dus erg milieubewust. Het bedrijf ziet de omzet elke twee jaar verdubbelen en er wordt nog druk gebouwd om meer ruimte te creëren voor de nog steeds groeiende markt. Een aanwinst voor de regio dus! De prijs voelt als een stukje waardering voor Bert Johan Mullender. ‘Een hele mooie stimulans om door te groeien in de regio en nieuw talent te ontdekken’ zei Mullender toen hij de prijs in ontvangst nam.

De overige genomineerden in deze categorie waren: Koninklijke Damstra Installatietechniek uit Driezum en Feenstra Transporten B.V. uit Damwâld. Koninklijke Damstra is gespecialiseerd in alle aspecten van de installatietechniek en heeft al meer dan 100 jaar ervaring. Feenstra Transporten rijdt dagelijks door grote delen van Europa en bestaat al 95 jaar.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 07:00 - 09:00
  De moarnsshow
  Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
 • 09:00 - 19:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Tjerkje Broersma
 • 21:00 - 23:00
  Wat Draaie Menu
  Martin van der Velde
 • 23:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?