VIDEO: Aan vrijwilligers geen gebrek bij Concours Hippique Buitenpost · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VIDEO: Aan vrijwilligers geen gebrek bij Concours Hippique Buitenpost

maandag 31 juli 2023

BUITENPOST – De tenten en de tribune staan en de hekken werden vandaag geplaatst. De contouren van het Concours Hippique in Buitenpost, dat woensdag plaatsvindt op het Mejontsmaveld, worden steeds duidelijker. Wat de organisatie betreft, mag het weer nog wel wat opknappen.

De aanhoudende regen staat namelijk in schril contrast met de hoge temperaturen van vorig jaar. “Ofrûne jier hiene wy eins in te drûge perioade en no is it wer te wiet. It is eins noait goed”, zegt terreinbeheerder Jan Folkert de Vries.

“Gelokkich ha wy ôfrûne saterje de ring prikke kind en instruid mei grof sân. Dus de ring sels is aardich knap, mar it terrein deromhinne ha wy noch wol aardich wat wurk fan.” Zo worden onder andere de wandelpaden bestrooid met houtsnippers zodat bezoekers droge voeten houden.

Vrijwilligers

De Dokkumer evenknie van het paardensportevenement gaat voor het vierde jaar op rij niet door, onder andere door een gebrek aan vrijwilligers. Dat kan De Vries wel begrijpen. “Jonge frijwilligers groeie der faak yn troch, mar op in bepaald stuit ferhúzje sy foar de stúdzje of hâlde sy gewoan op. Dan is it lestich om nijen te finen.” In Buitenpost zorgt dat gelukkig nog niet voor problemen. “Us fêste ploechje is gelokkich noch hiel trou.”

Auteur: RTV NOF | Gjaldau Sijtsma
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
VIDEO: Aan vrijwilligers geen gebrek bij Concours Hippique Buitenpost · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 19:00
  Hitz op Tongersdei
  Sjoerd Gjalt de Vries
 • 19:00 - 20:00
  Jazz Go Blue
  Gert Nitters
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Albert de Vries
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio