VIDEO: Aankopen voor de feestdagen gaan gewoon door: “We hebben het erg druk” · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VIDEO: Aankopen voor de feestdagen gaan gewoon door: “We hebben het erg druk”

vrijdag 02 december 2022

DOKKUM/DE WESTEREEN – Cadeautjes kopen voor het sinterklaasfeest en de kerstdagen; december is over het algemeen een goede maand voor de middenstand. Maar wordt er ook dit jaar een hoop verkocht, of houden mensen de hand op de knip vanwege de andere kosten?

Bij boekhandel Van der Velde in Dokkum hebben ze die indruk niet. “We hebben het eigenlijk erg druk gehad, dus we zijn zeer tevreden”, vertelt Anita Schaaf van de boekhandel. “Er worden heel veel boeken gekocht gelukkig, dus er wordt nog veel gelezen. Ook regionale uitgaven doen het hier goed op het moment.”

Verderop in Dokkum zit cadeauwinkel De Snipel. Ook daar is de afgelopen weken veel klandizie en merken ze niet dat er minder wordt verkocht. “Het gaat heel erg goed. Vooral de kerststerren lopen erg goed, maar ook bijvoorbeeld het vogelvoer, dus we hebben het druk”, merkt Elroy Joustra van De Snipel op.

“Rekening houden met uitgaven”

Toch houden veel mensen wel rekening met hun uitgaven in deze ‘moeilijke tijden’, bijvoorbeeld voor het sinterklaasfeest. “Bern fergelykje ek mei elkoar, dêr moatst wol rekken mei hâlde, datst net te grut útpakst”, aldus een vrouw uit De Westereen. “Wy ha altyd al in bepaald bedrach en mear dogge wy net”, zo vertelde een ander. “Mear as in pear tientsjes dogge wy net, en dan allinne foar de bern.”

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio