VIDEO: Aardig wat animo voor vaccineren zonder afspraak in Dokkum · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VIDEO: Aardig wat animo voor vaccineren zonder afspraak in Dokkum

woensdag 21 juli 2021

DOKKUM – Er hebben zich maandag en dinsdag in Dokkum zo’n 350 mensen afspraakloos gemeld voor een coronavaccin. Sinds deze week kan namelijk ieder die dat wil op de bonnefooi naar de vaccinatielocatie in sporthal De Trimmer komen om een prik te halen.

“Wy binne wol hiel tefreden oer dat oantal”, vertelt clusterhoofd Erik Vonk van GGD Fryslân. Hij merkt dat het feit dat er geen afspraak gemaakt hoeft te worden voor veel mensen een barrière wegneemt. “Foar minsken dy’t faak digitaal net sa goed ûnderlein binne of dy’t dochs noch wat twivels hiene, is dit krekt wat makliker. Hjirtroch kinne wy krekt wat mear minsken oer de streek lûke.”

Iedereen kan deze maand zonder afspraak langskomen voor een vaccin, zowel mensen uit Dokkum en omstreken als toeristen. Er kwamen woensdag voornamelijk kinderen en jongeren op de bonnefooi een prik halen. “Mijn ouders gingen ook, dus toen dachten wij dan gaan wij ook maar mee. Dan konden we nog mooi voor de vakantie de eerste prik halen”, vertelt een jongen.

“Ik kom út Hantum en as ik nei Ljouwert ta moast, hie ik yn ‘e auto moatten en dan hie ús mem mei moatten. Dit wie moai tichtby”, vertelt een jongedame. Voor een ander meisje was de stress die aan een vastgezette datum voorafging de reden om zonder afspraak langs te komen: “Ast in ôfspraak hast, sitst mei stress en dy hie ik no totaal net.”

Hoewel de meeste volwassenen hun uitnodiging eerder al hadden gekregen, waren er woensdag ook enkelen van hen in De Trimmer te vinden voor een prik zonder afspraak. “Ast in eigen bedriuw hast, is it best lestich om dat yn te plannen” , vertelt een man met een eigen transportbedrijf. “Sadree’t it koe, tocht ik no derhinne!”

Het prikken zonder afspraak is alleen beschikbaar voor mensen die nog geen afspraak hadden gemaakt en die hun eerste prik nog niet hebben gehad. Het is niet mogelijk om zonder afspraak voor een tweede prik naar de locatie te komen. Afspraakloos vaccineren kan nog tot het eind van deze maand.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
VIDEO: Aardig wat animo voor vaccineren zonder afspraak in Dokkum · Foto('s): RTV NOF
VIDEO: Aardig wat animo voor vaccineren zonder afspraak in Dokkum · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio