VIDEO: Basis- en middelbaar onderwijs in Burgum slaan handen ineen met ononderbroken leerroute · Foto('s): Mats Gies, RTV NOF
  Mats Gies, RTV NOF

VIDEO: Basis- en middelbaar onderwijs in Burgum slaan handen ineen met ononderbroken leerroute

woensdag 09 juni 2021

BURGUM – Een gezamenlijke onderwijsroute van basis- en middelbare scholen, waardoor leerlingen meer persoonlijk onderwijs en gelijke kansen krijgen. Dat is het doel van de nieuwe onderwijsroute Modus, die woensdagmiddag in Burgum werd gepresenteerd. Het is een samenwerking tussen CBS De Arke en CSG Liudger. 

Binnen de nieuwe onderwijsroute krijgen leerlingen tot veertien jaar een ononderbroken persoonlijke leerroute aangeboden. Daarbij wordt rekening gehouden met het tienerbrein, het niveau, de interesses en kwaliteiten van leerlingen.

Het komt er in de praktijk bijvoorbeeld op neer dat leerlingen in de eerste en tweede klas van het voortgezet onderwijs nog volledig door elkaar les krijgen, zonder al meteen een richting te kiezen. De kansengelijkheid moet door de nieuwe onderwijsroute toenemen.

Modus gaat komend schooljaar van start voor leerlingen die dan in groep 7 van De Arke zitten. Het uiteindelijke doel is dat tieners meer met hun eigen talenten tot bloei komen, aldus projectleider Marieke van der Veen. “Wy wolle in eigen learrûte foar de bern delsette. It is belangryk dat se harsels wêze meie, dat se echt ûntdekke wa’t se binne, en wat se letter wurde wolle.”

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Externe Radio · Vrijwilliger worden?