VIDEO: Basis- en middelbaar onderwijs in Burgum slaan handen ineen met ononderbroken leerroute · Foto('s): Mats Gies, RTV NOF
  Mats Gies, RTV NOF

VIDEO: Basis- en middelbaar onderwijs in Burgum slaan handen ineen met ononderbroken leerroute

woensdag 09 juni 2021

BURGUM – Een gezamenlijke onderwijsroute van basis- en middelbare scholen, waardoor leerlingen meer persoonlijk onderwijs en gelijke kansen krijgen. Dat is het doel van de nieuwe onderwijsroute Modus, die woensdagmiddag in Burgum werd gepresenteerd. Het is een samenwerking tussen CBS De Arke en CSG Liudger. 

Binnen de nieuwe onderwijsroute krijgen leerlingen tot veertien jaar een ononderbroken persoonlijke leerroute aangeboden. Daarbij wordt rekening gehouden met het tienerbrein, het niveau, de interesses en kwaliteiten van leerlingen.

Het komt er in de praktijk bijvoorbeeld op neer dat leerlingen in de eerste en tweede klas van het voortgezet onderwijs nog volledig door elkaar les krijgen, zonder al meteen een richting te kiezen. De kansengelijkheid moet door de nieuwe onderwijsroute toenemen.

Modus gaat komend schooljaar van start voor leerlingen die dan in groep 7 van De Arke zitten. Het uiteindelijke doel is dat tieners meer met hun eigen talenten tot bloei komen, aldus projectleider Marieke van der Veen. “Wy wolle in eigen learrûte foar de bern delsette. It is belangryk dat se harsels wêze meie, dat se echt ûntdekke wa’t se binne, en wat se letter wurde wolle.”

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2021 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Donateurs · Vrijwilliger worden?