VIDEO: Big bands en Fiepbus stelen de show op vernieuwde Markt

Zaterdag 08-09-2018
DOKKUM - Op de zaterdagmiddag van de Admiraliteitsdagen was het een drukte van belang op de vernieuwde Markt in Dokkum. Zo traden er de hele dag big bands op, waren er workshops en stond er een zogenoemde ‘Fiepbus’.

Het podium op de Markt was het domein van de big bands. Zo gaven De Saksenbende en de Clay Corners Big Band een optreden, ook groepen uit Heerenveen, Drachten en Buitenpost gaven het beste van zichzelf. Het Big Band Festival stond in het teken van het 60-jarig bestaan van muziekschool Opus 3.

Aan de andere kant van het marktplein gaven de kunstenaars van het Dokkumer collectief ‘Mooiwerk’ workshops aan nieuwsgierige kinderen. Met klei, spektseen of verf gingen ze aan de slag om een kunstwerkje te maken dat met de admiraliteit te maken had. Hepie de Haan, Dineke Taal en Guus Veltman begeleidde de deelnemers. Het resultaat: allemaal mooi beelden en schilderijen over de zee, schepen en vissen.

Een mooi initiatief dit keer was de activiteit ‘Belibje it Mar’. Kinderen met een verstandelijke beperking tussen 6 en 12 jaar konden deelnemen aan een belevingsgerichte activiteit. Er werd gestart met een zeemans-verhaal met muziek bij Museum Dokkum. Van 12.00 tot 13.00 uur konden kinderen de workshops van ‘Mooiwerk’ volgen. ,,Belangrijk dat de organisatie ook aandacht besteed aan deze groep mensen binnen de maatschappij”, aldus medeorganisator Pieter Zuidema. De activiteit werd afgesloten met een speciale rondvaart op ‘de Markol’. Iedere deelnemer kreeg een leuke Belibje it Mar-herinnering mee naar huis.

Eveneens waren de Foodtrucks op de Markt de hele dag populair, net als het reuzenrad. Daarnaast lokte de ‘Fiepbus’ heel wat belangstellenden, vooral kinderen. De Fiepbus is een rijdend kunstwerk dat bestaat uit onder andere een doolhof. Kinderen kunnen er op avontuur gaan in de wereld van de bekende tekenares Fiep Westendorp, onder andere bekend van Jip en Janneke. Op de bovenverdieping van de Fiepbus maakten kinderen knutselwerkjes en deden ze spelletjes.Ook konden zij er knutselen en interactief werken met een iPad.

De laatste 12 foto’s zijn gemaakt door: Tobias Post

© Video: Lisa Taekema & Ben de Jager 

© Video: Paul Achterberg en Jaap van der Laanterug naar overzicht
Big bands en Fiepbus stelen de show op vernieuwde MarktBig bands en Fiepbus stelen de show op vernieuwde MarktAl het Admiraliteitsnieuws op www.rtvnof.nl
© Foto's: Suzanne Klemann

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie