VIDEO: Blabberpoepert. Wat vindt Moddergat ervan? · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VIDEO: Blabberpoepert. Wat vindt Moddergat ervan?

woensdag 27 oktober 2021

MODDERGAT/BLABBERPOEPERT – De inwoners van Moddergat werden afgelopen weekend vreemd wakker. Op de komborden aan de rand van het dorp stond ineens een heel andere naam: Blabberpoepert. Wat zeggen de inwoners? Een kwajongensstreek of een serieus plan?

Een man die net over de grens in Paesens woont, was vooral verbaasd. “Ik wist der neat fan! Ik makke in slach om oer De Oere en doe seach ik ‘Blabberpoepert’. Ik tocht: is dit no echt of net?”, vertelt de man. Een probleem heeft hij niet met de potentiële nieuwe naam. “It makket my net sa folle út oft it no Blabberpoepert of Moddergat is.

Bij het oude laten

“Ik vond Moddergat al geweldig”, vertelt een fietsende vogelspotter uit Noord-Brabant. “Zulk soort dingen moet je gewoon bij het oude houden.” Ze zou Moddergat niet definitief vaarwel zeggen als de naam daadwerkelijk zou veranderen. “Ik zou het wel Moddergat blijven noemen.”

“It is in grap, dus ik hechtsje der net sa folle wearde oan”, verklaart een geboren en getogen inwoner van Moddergat. “Ik wit net wa’t it dien hat, mar it wurdt der net leuker op.” De man ligt er echter niet wakker van: “Ik sliep der wol om hear, dus as it al bliuwt, fyn ik it noch gjin grut probleem.”

Nieuw beleid

Wie de komborden heeft overgeplakt, is niet bekend. De naam ‘Blabberpoepert’ is een vrije vertaling van Moddergat. De actie staat waarschijnlijk in verband met het nieuwe beleid over komborden in Noardeast-Fryslân. De gemeente besloot in juni om de plaatsnamen van 25 dorpen te verfriesen. Een besluit waar veel bezwaar tegen was.

 

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio