VIDEO: Burgerparticipatie Dantumadiel, Basisvoorzieningen Burdaard Jislum en Jongeren on-line in de Weekend Nieuwsshow · Foto('s): RTV NOF | Dries Kalsbeek
  RTV NOF | Dries Kalsbeek

VIDEO: Burgerparticipatie Dantumadiel, Basisvoorzieningen Burdaard Jislum en Jongeren on-line in de Weekend Nieuwsshow

zaterdag 13 april 2024

DE WESTEREEN – Dantumadiel laat een onderzoek uitvoeren over hoe burgerpartcipatie steviger kan worden verankerd in de beleidvorming en dan met name op het gebied van leefbaarheid. De Thorbecke Academie student Kyra Rottiné zal dit gaan uitvoeren in opdracht van de raad van Dantumadiel, zij voert dit uit in samenwerking met de griffie. Willen burgers mee participeren in beleidsvorming en zo ja welke vorm sluit hierbij dan het beste aan.

Tekst gaat door onder de video

 

De projectgroep Behoud Basisvoorzieningen Burdaard, Jislum e.o. zijn teleurgesteld nu het college, middels wethouder Jouta, van Noardeast Fryslân , heeft besloten om de presentatie van het collegevoorstel richting de raad, over hoe nu verder met het MFC ’t Spectrum, voorlopig uit te stellen. Wethouder Jouta reageerde in de uitzending dat er meer tijd nodig is om een zorgvuldige afweging te kunnen maken alvorens een plan richting de gemeenteraad te kunnen presenteren.

Op de vakschool van het Dockinga College in Dokkum is onlangs een ouderavond geweest waarbij het onderwerp Jongeren Online veel ouders trok die op twee verschillende bijeenkomsten tips en trucs hoorden over hoe om te gaan met jongeren online. “Het is natuurlijk niet per definitie verkeerd als kinderen online zijn, ze leren er ook veel” aldus directeur Hilbrand Visser van de vakschool. Het is goed om open in gesprek te blijven met jongeren net zoals je spreekt over andere dagelijkse zaken.

Tekst gaat door onder de video

 

Er waren verschillende reportages onder andere over de demonstratie door Friesland For Palestina, afgelopen vrijdag bij een bijeenkomst in de Flambou in Surhuisterveen. Er was een bijeenkomst met spreker Hanaya Naftali , medewerker premier Netanyahu, als pleitbezorger voor de Joodse zaak en dit doet via zijn online activiteiten en via genoemde bijeenkomsten. Tevens was er een reportage over de “Fury fân Dokkum”, nu de hoofdrolspelers bekend zijn, het theaterstuk dat in september zal worden opgevoerd in de Bonifatiuskapel in Dokkum.

Op 20 en 21 april is het Only Women Event in Ferwert, een beauty beurs voor vrouwen , jong en oud, waarbij een dertig tal bedrijven hun producten aanbieden op het gebied van shoppen, verzorging, kleding, modeshow en food trucks speciaal gericht op vrouwen. Initiatiefnemer Sietske van der Wey organiseert dit nu voor de tweede keer, de eerste keer in 2018 was een dusdanig groot succes dat ze dit nu voor de tweede keer doet.

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    Op naar het weekend!
    Peter Visser
  • 09:00 - 10:00
    Ontbijtpop
    Peter Kraft
  • 10:00 - 16:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 16:00 - 17:00
    Gerrit on air
    Gerrit Wijkstra
  • 17:00 - 18:00
    Skerp op de Middei
    Kees Bakker
  • 18:00 - 19:00
    No Nonsense
    Henk en Gerrie
  • 19:00 - 21:00
    Country Ranch
    Harry Ettema
  • 21:00 - 22:00
    The Elvis Experience (week 1)
    Jaap Melessen
  • 21:00 - 22:00
    Heerlijkheden uit het verleden (week 2)
  • 22:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?