VIDEO: Bushaltes in De Westereen zullen mogelijk verdwijnen · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VIDEO: Bushaltes in De Westereen zullen mogelijk verdwijnen

donderdag 11 februari 2021

DE WESTEREEN – De Tsjerkestrjitte is niet meer in een hele goede staat en dus wel toe aan een opknapbeurt. Net als de Ferlinge Stasjonsstrjitte die onlangs al een metamorfose kreeg.

De nieuwe indeling van de straat moest wel even wennen. ,,In het begin was er nog wel wat gedoe dat mensen elkaar niet voor wilden laten gaan. Maar dat gaat steeds beter en de bewoners zijn erg tevreden over de nieuwe situatie. Er komen veel minder auto’s en voornamelijk vrachtwagens langs, dat was ook de bedoeling”, vertelt Albert Wijbenga van Dorpsbelang De Westereen.

De vrachtwagens zijn ook op de Tsjerkestrjitte een probleem. ,,Als hier een vrachtwagen langs komt dan trilt het hele huis”, zegt bewoner Theo Wijbenga. ,,Er moeten meer obstakels in de weg en die vrachtwagens moeten hier niet meer langs.”

Er zijn nog geen concrete plannen voor de herinrichting van de Tsjerkestrjitte, dit zal in overleg met de bewoners en de gemeente worden besloten. ,,Een groot vraagstuk is de bus die hier langs komt. Tijdens de werkzaamheden kan die er sowieso niet langs, maar het is nog maar de vraag of deze route behouden blijft”, legt Albert Wijbenga uit. Dit zal dan wel betekenen dat de haltes aan de Tsjerkestritte en de Skoallestrjitte komen te vervallen.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio