VIDEO: Dijktempel bij Marrum mooiste jonge monument van Fryslân · Foto('s): Franke de Jong / Shutterstock.com
  Franke de Jong / Shutterstock.com

VIDEO: Dijktempel bij Marrum mooiste jonge monument van Fryslân

woensdag 20 maart 2024

MARRUM – De Dijktempel op de zeedijk bij Marrum is uitgeroepen tot het mooiste jonge monument van Fryslân. Via de Stem van Fryslân konden mensen hun stem uitbrengen op elf jonge monumenten. Een ‘jong’ monument is een monument dat gebouwd is tussen 1965 en 2000.

Leuk, maar onverwacht nieuws, legt Piet Osinga, voorzitter van Dorpsbelang Marrum, uit: “Ik die fan ‘e moarn de radio oan en seach even op myn telefoan en doe wie ik hiel ferrast. Ik wist der neat fan, mar it is in moaie promoasje foar Marrum.”

Grote betekenis

Voor de kunstenaar van de tempel, Ids Willemsma, kwam het ook als een verrassing. Voor hem is de prijs niet het belangrijkst: “Ik hear hieltyd faker ferhalen fan minsken dy ’t echt in betsjutting by de timpel hawwe. Sa fûn ik lêsten in roas by de timpel, dêr ’t op stie: ‘ik mis je, mama ‘. Dat rekke my echt,” legt de kunstenaar uit.

Uithangbord van Marrum

De Tempel van Ids, zoals de dijktempel ook wel wordt genoemd, is een publiekstrekker voor het dorp: “De timpel is echt in úthingboerd foar it doarp. Do hast de timpel fan Ids en de hynders fan Marrum. It soe leuk wêze as der troch dit nijs wer mear bekendheid foar komt”, vertelt Piet Osinga.

Auteur: Isa Visser | Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio