VIDEO: Dokkumer Sackback wint halve finale Metal Battle

Zondag 11-03-2018
HOOGEVEEN - Zaterdagavond vond de halve finale van de Metal Battle in Hoogeveen plaats. De bijnaam hiervan was Veldslag Noord en het werd georganiseerd door Stichting Occultfest. De winnaars van de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel streden tegen elkaar in Cultuurcentrum Het Podium in Hoogeveen. De Dokkumer band Sackback kwam in de Friese voorrondes al als winnaar uit de strijd en mocht zich nu meten met de bands Moonwitch (Groningen), Temple Renegade (Drenthe) en SoundCrave. Tijdens het Juryoverleg speelde de band DAMN.

Het was een spannende strijd, waarin vooral Sackback en SoundCrave het publiek wisten te enthousiasmeren. Uiteindelijk won Sackback ook deze ronde en mag door naar de landelijke finale op 21 april in Estrado in Harderwijk. In de finale zullen de drie winnaars van de veldslagen tegen elkaar strijden om de titel “Metal Battle winnaar 2018”. In deze finale vallen zowel een publieksprijs als een juryprijs te winnen, beide bestaande uit optredens en deelname aan diverse bekende competities.

Sackback bestaat sinds 2013. De huidige bezetting bestaat uit:

Frank van der Ploeg: Bas / Vocals
Klaas Haaksma: Rhythm Guitar
Frank Homma: Lead Guitar
Max van der Meij: Drums

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 terug naar overzicht
Frank van der Ploeg, zang/basgitaar SackbackKlaas Haaksma, Rhytm Guitar, SackbackMax van der Meij, Drums, SackbackFrank Homma, Lead Guitar, Sackback
© Foto's: timsfotos.nl

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie