VIDEO: Energiecafé van Elkenien Grien weer open en geeft energiebesparingstips · Foto('s): RTVNOF
  RTVNOF

VIDEO: Energiecafé van Elkenien Grien weer open en geeft energiebesparingstips

woensdag 09 september 2020

DOKKUM – Het energiecafé van de stichting Elkenien Grien is weer open op woensdag- en zaterdagmiddagen van 13.00 tot 16.30. Woningbezitters kunnen een afspraak maken voor advies over energiebesparing.

Het Energiecafé bevindt zich in de voormalige Prins-fabriek in Dokkum en opende haar deuren in april 2019. Woningbezitters kunnen langskomen voor advies over onder andere energiebesparing, zonnepanelen en isolatie. En dat is nodig volgens de vrijwilligers van deze stichting: ,, Wij hebben de afspraak dat we naar een energieneutrale wereld moeten. Ijskappen smelten, bomen worden gekapt en wij komen een soort van in opstand en wij proberen om het energieverbruik zo natuurlijk mogelijk te krijgen”, aldus Joke Groen, energieambassadeur bij Elkenien Grien.

,, De mensen die hier komen voor advies zijn vaak mensen die al bezig zijn met hun huis, maar vaak niet weten hoe ze het precies moeten aanpakken. Wij hebben hier alle kennis om huizen energieneutraal te maken: we hebben iemand voor de ramen, isolatie en zonnepanelen”, zegt Lieke Zuidema, voorzitter en energieambassadeur bij Elkenien Grien.

Zowel digitaal als fysiek advies
Door het coronavirus was het niet langer verantwoord om het werk vanuit het café voort te zetten. Ook de geplande bijeenkomst in het café gingen niet door. Het bleef wel mogelijk om digitaal advies te krijgen over bijvoorbeeld de duurzame verbouwing van een woning, het aanschaffen van zonnepanelen of andere energiebesparende maatregelen. Deze mogelijkheid bleek in trek en de stichting blijft ook op deze wijze adviezen geven. Het kan gaan om telefonisch advies, te krijgen via: 0610456049 of via de website www.elkeniengrien.nl.

Maar vanaf begin september zijn mensen weer welkom in het energiecafé zelf: ,, De situatie rondom het coronavirus is nu iets minder hectisch dan in het begin, al het is nog niet over. Daarom is het energiecafé is nu weer open en er zijn spreekuren,  maar je moet je nu wel opgeven”, zegt Lieke Zuidema, voorzitter en energieambassadeur bij Elkenien Grien.

 

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
VIDEO: Energiecafé van Elkenien Grien weer open en geeft energiebesparingstips · Foto('s): RTVNOF
  RTVNOF

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio