VIDEO: “Feyenoord belangrijker dan mijn vrouw” · Foto('s): Eigen foto's Oscar en Sander Bathoorn
  Eigen foto's Oscar en Sander Bathoorn

VIDEO: “Feyenoord belangrijker dan mijn vrouw”

dinsdag 24 mei 2022

NIAWIER – De Europese finale in de Conference League van Feyenoord tegen AS Roma is woensdagavond in de Albanese hoofdstad Tirana en de broers Oscar en Sander Bathoorn zijn daar natuurlijk bij. De rasechte Feyenoord-supporters zijn geboren en getogen in Rotterdam-Zuid onder de rook van de Kuip maar wonen al tientallen jaren in en bij Dokkum. “Feyenoord is ons leven, belangrijker dan onze vrouwen.”

De spanning neemt al flink toe bij Oscar en Sander met het oog op de finale. Ze gaan met een groep van zes al reizen ze niet allemaal tegelijk en twee supporters reizen zonder kaart af naar Tirana. De broers hebben al wel het geluk dat ze een toegangsbewijs voor de finale bemachtigd hebben. Sander scoorde een gratis kaart via Feyenoord en de Europese voetbalorganisatie UEFA maar Oscar moest daarentegen flink de beurs trekken. “Ik noem maar even geen bedragen maar zo’n finale daar wil je bij zijn en dan moet je er wat voor over hebben. Dat is zo’n geweldig hoogtepunt. Dat maak je maar zelden mee.”

“Feyenoord is ons leven”

Twintig jaar geleden was de laatste Europese finale voor de Rotterdammers. “We wonnen toen de UEFA Cup finale in de eigen Kuip tegen Borussia Dortmund. Daar bewaren we schitterende herinneringen aan. Hopelijk wordt het nu weer zo mooi. We zijn al jaren present bij nationale en internationale wedstrijden. Feyenoord is ons leven. Dat gevoel kun je eigenlijk niet omschrijven. Het begint vaak al met het reizen naar de wedstrijden waar je weer heel veel bekenden ziet. Eigenlijk is het één grote Feyenoord-familie. Prachtig mooi!

Oscar Bathoorn legt uit waarom deze wedstrijd zo belangrijk is voor Feyenoord-supporters

Twee finales voor Sander

Sander speelt eigenlijk twee finales deze weken want zijn vrouw staat op het punt van bevallen. “Ja, en dat hebben goed afgestemd al keek m’n schoonmoeder me wel wat vreemd aan. Ze dacht dat ik eerst een grapje maakte. Feyenoord is belangrijker dan mijn vrouw, zo grapt Sander.

“Baby krijgt de naam Cyriel”

En als er nou tijdens de finale een belletje komt van het thuisfront dat het zover is? “Dan kan ik door het lawaai waarschijnlijk niet opnemen. Nee dolletje, als ik het hoor neem ik natuurlijk op maar ik kan dan natuurlijk niet direct terugvliegen. Ik hoop in ieder geval dat onze spits Cyriel Dessers de winnende maakt want dan is in ieder geval duidelijk dat onze kindje de naam Cyriel krijgt,” zo besluit Sander lachend.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 18:00
  Ouwe Meuk
  Leo Smidt
 • 18:00 - 19:00
  Willem yn 'e Jûn
  Willem Mulder
 • 19:00 - 20:00
  Fryslân Fan
  Jaap van der Laan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Sietse Weistra
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio