VIDEO: Flink wat belangstelling voor Feansterhof: “Eigenlijk ouderwets burenfatsoen” · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VIDEO: Flink wat belangstelling voor Feansterhof: “Eigenlijk ouderwets burenfatsoen”

woensdag 01 maart 2023

SURHUISTERVEEN – Er was flink wat belangstelling dinsdagavond voor de bijeenkomst over het nog te bouwen Feansterhof in Surhuisterveen. Zo’n tachtig mensen, onder wie enkele toekomstige bewoners, kwamen naar de zaal van De Dikke Draai om te luisteren naar het verhaal van de ontwikkelaar, Stichting Knarrenhof.

Het Feansterhof komt op de locatie van de oude school aan de Langelaan in Surhuisterveen. Het plan omvat de bouw van 25 woningen: grondgebonden huizen en appartementen. Het is de bedoeling dat de nieuwe bewoners, voornamelijk ouderen, met zijn allen straks een ‘mienskip’ gaan vormen.

“Ouderwets burenfatsoen”

“De gedachte is eigenlijk ouderwets burenfatsoen”, vertelt Peter Prak van de Stichting Knarrenhof. “Als je denkt: de buren zijn ziek, dan breng je een pannetje soep of ga je een boodschapje voor ze doen. Je gaat samen kijken hoe je je oude dag zo onafhankelijk mogelijk kunt doen.”

Inmiddels is de helft van de woningen gereserveerd door toekomstige bewoners. Een van hen is Klaas Lettinga uit Surhuisterveen. “Ik haw in grutte tún en in hiele minne rêch. No ha wy noch de kâns om it sels te regeljen, mar as wy noch minder wurde, dan wurde wy miskien earne nei ta stjoerd.”

Volgens makelaar Ronnie van der Veen is de behoefte aan dergelijke woningen groot in de omgeving van Surhuisterveen. “Minsken bliuwe sitten yn de eigen wenning dy’t somtiden oan de grutte kant is. Dêrtroch krijt de jeugd minder kâns en geane de prizen omheech. Wat dat oanbelanget is dit in moaie beweging.”

Het is de bedoeling dat komende zomer met de bouw kan worden begonnen. De eerste bewoners zouden dan een jaar later hun intrek moeten kunnen nemen in het Feansterhof.

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 18:00
  Ouwe Meuk
  Leo Smidt
 • 18:00 - 19:00
  Willem yn 'e Jûn
  Willem Mulder
 • 19:00 - 20:00
  Fryslân Fan
  Jaap van der Laan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Sietse Weistra
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?