VIDEO: ‘Gouden dag’ van de leraar: Juf Joukje in het zonnetje in Sumar · Foto('s): Arjen Bosselaar, Omrop Fryslân
  Arjen Bosselaar, Omrop Fryslân

VIDEO: ‘Gouden dag’ van de leraar: Juf Joukje in het zonnetje in Sumar

dinsdag 05 oktober 2021

SUMAR – De leraren op It Bynt in Sumar werden dinsdag in het spreekwoordelijke zonnetje gezet, op de dag van de leraar. In Sumar kregen de docenten vele ‘gouden’ verrassingen. 

Directeur Baukje Bijma wilde de leerkrachten van haar school graag verrassen met allemaal gouden spullen. “It tema hjoed is ‘do bist goud wurdich’. De ôfrûne oardel jier ha swier west foar elkenien, mar ek foar de learkrêften. It wurk is der net ienfâldiger op wurden, dat ik woe se witte litte dat se wurdearre wurde.”

Verslaggever Arjen Bosselaar in de klas van juf Joukje

Medewerkers van It Bynt kregen, toen zij op het werk kwamen, allemaal een gouden slinger, een gouden hoed en er lagen chocolaatjes in een gouden snoeppapiertje klaar. En dat was nog niet alles, vertelt Bijma. “Ik ha alle âlders frege om in kadootsje mei te jaan oan de bern, mei it gouden tema yn ‘e achterholle.”

‘Gouden Juf’

En dat was te zien in de kleuterklas van juf Joukje. Ze wordt compleet verrast met een tal van cadeautjes, zoals gouden klompjes, een gouden medaille en heel veel chocolade. ‘Bedankt dat je een gouden juf bent’ is er bij geschreven. Ook staat er bij een ander cadeautje: ‘Juf Joukje is nummer 1′.

“It is in grutte ferrassing”, seit Joukje Venema, de juf van de kleuters. “Alle dagen binne foar my bysûnder, mar hjoed fiele je nochris de wurdearring dy’t je krije fan bern en âlders. Nei it ôfrûne jier mei lockdowns en thúsûnderwiis is dat wol hiel spesjaal.”

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 22:00
  Capriccio
  In Capriccio laat Haite Schukking veel verschillende soorten klassieke muziek de revue passeren en vertel daarbij iets over de achtergronden van elke compositie. Vaak geniet je meer van een muziekstuk, als je iets weet over het ontstaan ervan en over de drijfveren van de componist.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio