VIDEO: ”Grote daling in besmettingen, maar geen spijt van commerciële snelteststraat” · Foto('s): Demi Hoekstra
  Demi Hoekstra

VIDEO: ”Grote daling in besmettingen, maar geen spijt van commerciële snelteststraat”

dinsdag 10 november 2020

AMELAND – De snelteststraat op Ameland is nu twee weken draaiende. Tijdens die twee weken is er een forse daling gekomen in het aantal besmettingen en dit merken ze duidelijk bij de teststraat. ,,Elke dag is weer anders”. 

,,Op de ene dag kunnen er zo tien tot vijftien man langs komen, maar soms hebben we ook gewoon niemand”, Vertelt Marcel Kroon, initiatief nemer sneltest straat. De testlocatie zou zo’n maand openblijven ,,als het zo rustig blijft dan kan het voor ons ook niet meer uit, maar zodra er wel meer vraag na komt en het nodig is houden we de deuren gewoon open”.

Er is op dit moment een grote daling in het aantal besmettingen, maar toch heeft Marcel er geen spijt van dat hij toch er voor heeft gekozen om deze teststraat op te zetten ,,We hebben er een hoop tijd en moeite in gestoken, en tot heden heeft het wel nut gehad”. De bewoners en ondernemers verwachte straks rond de feestdagen ook drukte qua bezoekers, ook hier ziet Kroon geen probleem in. ,,We hebben hier genoeg ruimte, en hier op Ameland houdt ieder zich voelde aan de maatregelen”.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2021 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Donateurs · Vrijwilliger worden?