VIDEO: Harkemase Boys boekt verdiende zege in Scheveningen · Foto('s): PWFoto.nl
  PWFoto.nl

VIDEO: Harkemase Boys boekt verdiende zege in Scheveningen

dinsdag 29 november 2016

Harkemase Boys heeft zaterdag een verdiende uitzege geboekt op Scheveningen. Het werd 0-1 voor de bezoekers dankzij een doelpunt van Simon IJzerman. Op sportpark Houtrust waren de beste kansen daarvoor ook al voor Harkemase Boys. Scheveningen probeerde het wel, maar kon Harkemase Boys niet in de problemen brengen.

De Harkiten moesten het zaterdag doen zonder hun hoofdtrainer. Henk Herder ontbrak vanwege droevige familie-omstandigheden. Assistent-trainer Sjoerd Jan Eppinga, die de taken van Herder overnam, kon geen beroep doen op Matthijs Hardijk. De snelle vleugelspeler heeft een hamstringblessure. Arton Musliu en Jorco van Hezel begonnen in Scheveningen op de flankposities. Verder speelde Harkemase Boys in dezelfde formatie als de afgelopen weken.

In de saaie eerste helft bleek al dat Harkemase Boys, zestiende in de Derde Divisie, niets onder deed voor nummer drie Scheveningen. De enige kans die de thuisploeg voor rust kreeg was voor Leroy Resodihardjo. Uit een vrije trap van Mitchell de Vlugt kopte Resodihardjo net voorlangs. Harkemase Boys kreeg de grootste kans van de eerste helft. Na een prima pass van Oebele Schokker stond Arton Musliu in kansrijke positie, maar hij raakte de bal totaal verkeerd. De Friezen probeerden het verder met afstandsschoten. “De schoten vielen iets tegen”, vertelde Sjoerd Jan Eppinga na afloop. “We zouden veel schieten, want ik vond hun keeper een beetje een spring-in-het-veld.” Voor rust misten de schoten echter de goede richting, waardoor Sven Wolsheimer de meeste pogingen over en naast zijn doel zag gaan.

Wel was het duidelijk dat er voor Harkemase Boys wat te halen viel in Scheveningen. Zo was ook de eerste grote kans na rust voor Harkemase Boys. Jorco van Hezel nam een pass van Henny Bouius goed aan en probeerde daarna iets heel moois. “De bal lag een beetje onder me, dus ik probeerde het daarom met buitenkantje links. Ik zag ‘m al schitterend in de kruising vliegen”, aldus Van Hezel. Dat gebeurde niet. Het schot van Van Hezel miste het doel totaal en ging een meter of zes naast. Na een minuut of tien spelen in de tweede helft begon de druk van Scheveningen toe te nemen. Dat leverde twee grote kansen op, in een en dezelfde aanval. Mitchell de Vlugt zag zijn poging van de rand van het strafschopgebied gekeerd worden door Erick Jansema. De doelman had het knappe schot niet klem. De rebound was voor Tim Peters, maar opnieuw lag Jansema in de weg.

Harkemase Boys overleefde die fase van Scheveningse druk en ging in het laatste half uur zelf nadrukkelijker op zoek naar een treffer. Oebele Schokker schoot na een combinatie met Robert Stelpstra over en kort daarna schoot Johnny de Vries naast na slecht wegwerken van Wolsheimer. Jorco van Hezel scoorde wel, maar dat deed hij op aangeven van Robert Stelpstra die daarvoor buitenspel had gestaan. Een klein kwartier voor tijd werd er eindelijk gescoord op sportpark Houtrust. Scheveningen-linksback Ricardo Samoender voorkwam dat een lange breedtepass van Oebele Schokker bij Rolf Dijk terechtkwam, maar de bal werd vervolgens opgepikt door Simon IJzerman. De controlerende middenvelder kreeg ruimte om uit te halen van buiten het strafschopgebied en deed dat dus ook. Het schot van IJzerman vloog schitterend richting het doel en Sven Wolsheimer stond aan de grond genageld: 0-1.

IJzerman stond nog geen tien minuten in het veld: “Ik moest van Sjoerd Jan Eppinga eerst meehelpen om het achterin dicht te houden. Dat lukte aardig, dus ik kon wel een keer mee naar voren.” Het was de eerste goal van IJzerman. “Ik had de bal nu vrij liggen en er mocht van mijn kant ook wel een keer een goaltje komen. Dit was een mooi moment.” Na de 0-1 zette Scheveningen vanzelfsprekend aan, maar Harkemase Boys kwam niet meer in de problemen. De meeste voorzetten werden eruitgehaald en als er al een hoge bal in de buurt van het doel kwam, dan heerste de Friese defensie. In de tegenstoot waren de grootste kansen nog voor Harkemase Boys. Arton Musliu schoot tegen de arm van Esin Gula aan (niet als hands beoordeeld door de goed leidende Cantineau) en een snelle counter met Schokker, Stelpstra en Dijk liep op niets uit. Geen ramp, want bij het laatste eindsignaal stond het nog 0-1 en was Harkemase Boys dus drie punten rijker.

“Dit hing deze week al in de lucht”, zei Sjoerd Jan Eppinga na afloop. De ploeg had dinsdag en donderdag goed getraind. “En hoe wij vandaag het veld op gingen en de hele wedstrijd hebben volgehouden, dat is een voorbeeld van teamwork. In balbezit en bij balverlies. We hebben nog redelijk wat kansen gecreëerd. Uiteindelijk kwam een afstandsschot op doel. Dat was de poging van Simon IJzerman en die viel prachtig binnen.” Ook in verdedigend opzicht was Eppinga te spreken over de prestatie van Harkemase Boys: “Scheveningen wil dat wij ruimtes weggeven en dat hebben we juist niet gedaan. We zijn wat meer ingezakt. En met de hele ploeg moesten we kantelen en de voorzetten eruithalen.”

Harkemase Boys is nu vijf wedstrijden op rij ongeslagen. De ploeg staat nu vijftiende met zeventien punten, maar het verschil tussen de nummer 7 (VVOG) en de nummer 16 (Capelle) is slechts vijf punten. Volgende week komt Capelle op bezoek in Harkema. Kan Harkemase Boys tegen een ploeg uit het rechterrijtje net zo goed presteren als de afgelopen weken tegen de topploegen uit de Derde Divisie? Het duel begint om 14:30 uur op De Bosk.

Scoreverloop: 78. Simon IJzerman 0-1

Opstelling Scheveningen: Sven Wolsheimer, Esin Gula (81/Marvin Nieuwlaat), Peter Jungschläger, Samir El Moussaoui, Ricardo Samoender, Rensy Barradas (70/Barry Rog), Leroy Resodihardjo, Mehmet Aldogan (77/Angelmo Vyent), Mitchell de Vlugt, Tim Peters, Sandro Calabrò

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Bart de Groot, Jens Jurn Streutker, Bjorn Adams, Johnny de Vries (70/Simon IJzerman), Oebele Schokker, Henny Bouius, Arton Musliu (82/Klaas Schotanus), Robert Stelpstra, Jorco van Hezel (77/Rolf Dijk)

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    Op naar het weekend!
    Peter Visser
  • 09:00 - 10:00
    Ontbijtpop
    Peter Kraft
  • 10:00 - 16:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 16:00 - 17:00
    Gerrit on air
    Gerrit Wijkstra
  • 17:00 - 18:00
    Skerp op de Middei
    Kees Bakker
  • 18:00 - 19:00
    No Nonsense
    Henk en Gerrie
  • 19:00 - 21:00
    Country Ranch
    Harry Ettema
  • 21:00 - 22:00
    The Elvis Experience (week 1)
    Jaap Melessen
  • 21:00 - 22:00
    Heerlijkheden uit het verleden (week 2)
  • 22:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio