maandag 30 januari 2017

Harkemase Boys heeft een punt overgehouden aan het uitduel tegen DVS’33. In Ermelo werd het 1-1. De thuisploeg kwam halverwege de tweede helft op voorsprong na een scrimmage voor het doel van Erick Jansema. Tien minuten voor tijd zorgde Jesse Renken voor de gelijkmaker. Harkemase Boys was de ploeg die het best met een gelijkspel kon leven.

In een gelijkopgaande eerste helft hadden de doelmannen het rustig. Daan Huiskamp, de sluitpost van DVS’33, moest na anderhalve minuut wel bijna vissen: een hard schot van Matthijs Hardijk kwam tegen de paal. In de prima openingsfase van Harkemase Boys was ook Henny Bouius in de buurt van een treffer, maar zijn poging vanaf de rand van het strafschopgebied ging rakelings naast.

Vervolgens nam DVS’33 het initiatief over, aanvankelijk zonder kansen te creëren. Daarvoor was de thuisploeg met name op het middenveld te slordig in de passing. Pas tien minuten voor het eind van de eerste helft werd DVS echt gevaarlijk. Jens Jurn Streutker moest de snelle Benjamin Roemeon stoppen ten koste van een vrije trap. Linksback Roald de Vries dwong Erick Jansema tot een knappe redding. Bij de daaropvolgende corner ging de poging van de lange Basil Camara voorlangs.

Ook na rust was de beginfase voor Harkemase Boys. Na een mooie pass door de lucht van Jesse Renken kwam Henny Bouius in kansrijke positie. Huiskamp was er net op tijd bij. Niet veel later ging een schot van Simon IJzerman een paar meter naast.

Vervolgens nam DVS’33 het heft in handen. De druk van de thuisploeg werd alsmaar groter en Harkemase Boys bleef aanvankelijk met kunst- en vliegwerk overeind. Een eerste scrimmage voor het doel van de Friezen leverde nog geen treffer op voor DVS. In volgende aanvalsgolf schoot Joran Pot naast. Ondanks protesten van Harkemase Boys dacht arbiter Kloet dat Jesse Renken de bal nog raakte. Uit de hoekschop, die er dus toch kwam, ontstond opnieuw een scrimmage in het doelgebied. Jansema keerde in eerste instantie een kopbal van Camara, maar Harkemase Boys kon niet uitverdedigen. Roemeon raakte de rebound vervolgens volledig verkeerd. Johnny de Vries wilde wegwerken, maar schoot de bal tegen het hoofd van Jorran van Santen, waardoor de bal uiteindelijk toch in het doel viel: 1-0.

Een ongelukkige tegentreffer voor Harkemase Boys, maar de voorsprong van DVS’33 was wel degelijk verdiend. Gelukkig voor de Friezen ging de storm van de thuisploeg daarna liggen. Met aanvallende wissels gingen de gasten in de slotfase op zoek naar de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd lag er wat ruimte voor Jesse Renken op de flank. De rechtsback, die zijn officiële rentree maakte na ruim een maand blessureleed, schoot tegen Huiskamp op. Hardijk bracht de bal opnieuw in en invaller Ezra Schrijver probeerde het vervolgens met een halve omhaal. Huiskamp kreeg een hand tegen de bal, maar de rebound was voor Renken, die koel bleef voor een leeg doel.

In de spannende laatste minuten leek Harkemase Boys het meest op zoek naar de winnende treffer, maar de grootste kans was voor DVS’33. Centrale verdediger Camara kwam op eigen helft in balbezit, sprintte met bal over bijna de gehele linkerflank en raakte met een harde uithaal de lat.

Het bleef dus 1-1, een uitslag waar vooral Harkemase Boys wel mee kon leven. Bij de thuisploeg leefde het gevoel dat er meer in had gezeten. Volgende week speelt Harkemase Boys thuis tegen de beloften van FC Volendam. Het duel op De Bosk begint om 14:30 uur.

Scoreverloop: 68. Jorran van Santen 1-0, 81. Jesse Renken 1-1

Opstelling DVS’33: Daan Huiskamp, Haico Epe, Jorran van Santen, Basil Camara, Roald de Vries, Coen Vloedgraven, Hayri Pinarci, Joran Pot, Kay Velda, Benjamin Roemeon (85/Frank Heus), Maurice de Ruiter.

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Bart de Groot, Jens Jurn Streutker, Erich Jongeling (81/Heine Uuldriks), Simon IJzerman, Johnny de Vries (73/Ezra Schrijver), Oebele Schokker, Henny Bouius, Matthijs Hardijk (85/Klaas Schotanus), Robert Stelpstra.

© Verslag: Sybrand Grasdijk

• 00:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00