VIDEO: Jistrumer bekleedt huis van top tot teen in oranje · Foto('s): Gjaldau Sijtsma
  Gjaldau Sijtsma

VIDEO: Jistrumer bekleedt huis van top tot teen in oranje

donderdag 05 augustus 2021

JISTRUM – Vlaggetjes, knuffels, lampionnen en een metersgrote foto op doek. Het is allemaal te vinden in de tuin van Jistrumer Rinse Pool. Dat is nog niet zo bijzonder zou je zeggen. Maar, alle ornamenten zijn oranje gekleurd, ter ere van de Olympische Spelen. En dat valt op, in een straat met nette rijtjeshuizen.

Pool hing zijn verzameling in eerste instantie op vanwege het EK voetbal eerder dit jaar. “Ik hie in hiel soad oranje guod”, vertelt Pool. “Ik hie sels myn scooter oranje ferve.” Het EK is inmiddels voorbij en we weten allemaal hoe dat afliep… “Ik koe efkes gjin oranje mear sjen.” De scooter werd rood geverfd.

Po(Olympische Spelen)

Toen braken de Olympische Spelen aan. Een uiterst geschikte reden om zijn verzameling weer tevoorschijn te halen, vond Pool. “Ik fûn it dochs spitich dat it guod net te sjen wie.” Wie nu langs zijn tuin loopt, heeft bijna een zonnebril nodig. “Omdat myn namme Pool is, ha ik it de Po(Olympische Spelen) neamd.”

De Spelen zelf volgt Pool eigenlijk niet. Het gaat hem voornamelijk om de sfeer. Zelfs jack russell Evie is volledig in oranjestemming en draagt een fleurige krans om haar nek. Op het dak van Pool’s huis liggen zelfs oranje geverfde wielen. Zijn woning valt zeker op in het dorp.

“Measten fine it moai”

Pool wordt in ieder geval erg vrolijk van de fleurige boel in zijn tuin. Die vrolijkheid sloeg ook over op kinderen uit de buurt. De oranjeliefhebber had recent twee kinderen aan zijn deur die hem spontaan complimenteerden met zijn tuin.

Ook andere omwonenden zien de charme wel in van Pool zijn bonte verzameling. “De measten fine it wol moai. En wa’t it net moai fynt, docht de eagen mar efkes ticht.”

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 17:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 17:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2021 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Donateurs · Vrijwilliger worden?