VIDEO: Laatste dienst Rotondetsjerke De Westereen

Zondag 16-09-2018
DE WESTEREEN - Zondagochtend 16 september vond in de Rotondetsjerke in De Westereen de laatste kerkdienst plaats. Onder leiding van dominee Bernard Terlouw en grote publieke belangstelling werd afscheid genomen van de Gereformeerde Kerk aan de Skoallestrjitte. Tijdens de dienst werd een optreden gedaan door oud-leden van zanggroep The Godspell onder leiding van Peter van der Ploeg. Het orgel werd bespeeld door Wiebe Kamminga.

Aan de hand van een presentatie werd een terugblik gedaan op de historie van het gebouw. In 1942 werd de Gereformeerde gemeente van De Westereen zelfstandig en in september 1966 werd de Rotondetsjerke na een lang proces van bouwen geopend. Nu staat de gemeente aan de vooravond van een nieuw hoofdstuk.

Samen met de leden van de Hervormde kerk is een modern nieuw kerkcomplex gerealiseerd bij de Toertsjerke in het dorp. In de dienst werd door Jan Wagenaar de sleutel van het oude kerkgebouw overhandigd aan de nieuwe eigenaren. Zij gaan meerdere appartementen maken op de plek van de Rotondetsjerke, waarbij het exterieur van de kerk behouden zal blijven.

Met een wandeling door de gemeenteleden vanuit de oude kerk naar de nieuwe kerk aan de Toerstrjitte werd de afscheidsdienst afgesloten. Volgende week wordt de naam van het nieuwe gebouw van PKN De Westereen onthuld bij een feestelijke openingsdienst.

 

 

 

 

 

 terug naar overzicht
Laatste dienst Rotondetsjerke De WestereenThe Godspell verzorgde een reünie optreden tijdens slotdienstOverhandiging sleutel kerkgebouw Westereen aan nieuwe eigenaren
© Foto's: RTV NOF / Willem Visser


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie