VIDEO: Landelijk huisartsenbedrijf neemt praktijken De Westereen over · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VIDEO: Landelijk huisartsenbedrijf neemt praktijken De Westereen over

donderdag 12 januari 2023

DE WESTEREEN – Wie naar de huisarts in De Westereen gaat, ziet sinds kort nieuwe gezichten. De twee praktijken, van dokter Berghuis en dokter Al Suhairy, zijn overgenomen door GoedGezondGroep uit Mijdrecht. Het is een familiebedrijf met praktijken over heel Nederland.

Aan het hoofd van GoedGezondGroep staat Jaco Beeker, met zijn vrouw en twee kinderen. De keuze voor de praktijk in De Westereen is voor hen geen toeval. “De praktijken stonden al een tijd ter overname”, vertelt Jaco Beeker. “Mijn opa komt uit Friesland, uit Tzum, en toen hadden wij een romantisch idee om hier een praktijk te openen. Wij willen gewoon doen waar wij goed in zijn. En dat is goede, functionele praktijken creëren.”

Videoconsult

GoedGezondGroep bezit meerdere huisartsenpraktijken in Nederland en heeft zo’n 32.000 patiënten. Zulke commerciële huisartsen zijn de afgelopen tijd in opspraak omdat ze slecht bereikbaar zouden zijn en de zorg onpersoonlijk zouden maken. Sommige commerciële praktijken werken met consulten op afstand, vanuit elders in het land of zelfs vanuit het buitenland. Daar zal in De Westereen geen sprake van zijn, volgens Beekers. “Ik heb dat wel eens geprobeerd, maar ik vind dat helemaal niks. Ik moet iemand kunnen zien. Er moet interactie zijn.”

Huisarts uit de regio

Het vaste personeel van de twee voormalige praktijken blijft in De Westereen werken. Bovendien wordt er geïnvesteerd in nieuw personeel. Zo is er onder andere een jonge huisarts uit de omgeving aangetrokken met wie de Beekers in De Westereen gaan samenwerken. Jaco werkt in Mijdrecht, maar zal tot de komst van een nieuwe huisarts zelf één dag aan de slag in de nieuwe praktijk.

Auteur: Gjaldau Sijtsma | RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio