VIDEO: Nes zit niet te wachten op nog een hotel: “Leefbaarheid staat al onder druk” · Foto('s): Mats Gies, RTV NOF
  Mats Gies, RTV NOF

VIDEO: Nes zit niet te wachten op nog een hotel: “Leefbaarheid staat al onder druk”

dinsdag 24 mei 2022

NES – Inwoners van Nes op Ameland zitten niet te wachten op nog een hotel in het centrum. Dat zegt Dorpsbelang Nes, in reactie op de plannen van de Dokkumer ondernemer Eric Kooistra met het voormalige kantoor van de Rabobank. Kooistra wil het pand aan de Van Heeckerenstraat graag verbouwen tot luxe boetiekhotel, maar het gebouw heeft op dit moment nog geen horecabestemming. 

Dorpsbelang Nes heeft recentelijk een brief met vragen naar de gemeente gestuurd. Een nieuw hotel zou volgens dorpsbelang niet passen in het nieuwe horecabeleidsplan van de gemeente. Daarnaast staat de leefbaarheid in het dorp de laatste tijd al flink onder druk, vertelt voorzitter Tonnie Overdiep.

“Meer drukte en onrust”

“We hebben hier al redelijk wat horeca in het centrum van Nes”, aldus Overdiep. “Een nieuwe zaak brengt waarschijnlijk alleen maar meer drukte en onrust in het centrum. De leefbaarheid hier in Nes staat al onder druk. Dat is gewoon onze zorg.”

Naast Dorpsbelang Nes heeft ook nog een groep van zo’n vijftien inwoners van Nes een brief naar de gemeente gestuurd. Hun zorgen komen overeen met die van dorpsbelang. Daarnaast zetten de inwoners vraagtekens bij de mogelijk tijdelijke huisvesting van seizoenwerkers in het voormalige kantoorgebouw.

Gemeente

De gemeente Ameland wil niet reageren op de ontwikkelingen omtrent het pand aan de Van Heeckerenstraat, behalve dat er nog geen aanvraag voor een bestemmingsplanwijziging is binnengekomen. Over tijdelijke huisvesting van seizoenwerkers op het eiland wordt altijd goed nagedacht, aldus de gemeente.

Overdiep hoopt namens Dorpsbelang Nes dat er eerst goed zal worden nagedacht over de plannen. “Je moet een juiste balans zien te vinden tussen het economisch gewin en de leefbaarheid in het dorp. Dat zal een uitdaging zijn voor de toekomst.”

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
VIDEO: Nes zit niet te wachten op nog een hotel: “Leefbaarheid staat al onder druk” · Foto('s): Mats Gies, RTV NOF
  Mats Gies, RTV NOF

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio