VIDEO: Nul bekeuringen in Noordoost-Fryslân na vier weken coronatoegangsbewijs · Foto('s): Ben de Jager
  Ben de Jager

VIDEO: Nul bekeuringen in Noordoost-Fryslân na vier weken coronatoegangsbewijs

dinsdag 26 oktober 2021

DOKKUM – De coronabesmettingscijfers lopen de laatste weken op, de persconferentie van Rutte en de Jonge wordt vervroegd en ook de ziekenhuisbezetting loopt langzaam maar zeker op. Het ziet er allemaal niet heel florissant uit. “It liket yndie net goed, mar oan de oare kant: wat hiene we oars ferwachtsje kinnen?”, vraagt burgemeester Johannes Kramer zich af. “Alles mei hast wer, de oardel meter is ôfskaft, rûnom binne wer feesten en partijen. Bern en studinten kinne wer nei skoalle, dus it is ek net sa ferwûnderlik dat de besmettingen tanimme.”

De grootste zorgen van de burgemeester hangen rondom de ziekenhuisopnames en de beschikbare capaciteit in de zorg. Voor de regio valt het aantal ziekenhuisopnames mee. “Ik krij oant no ta gjin ferûntrêstende berjochten dat de sikehûzen fol lizze mei minsken út Noardeast-Fryslân. Aldergelokst net, dan binne der wol oare plakken.”

Nul bekeuringen sinds invoering toegangsbewijs

Opvallend: Alle vier gemeenten op vaste wal in de regio Noordoost-Fryslân hebben nog geen bekeuringen uitgedeeld, omdat er niet gecontroleerd werd op het coronatoegangsbewijs. “Dat is ek wol de ynstek dy’t de hânhaveners yn úse gemeente hawwe”, vertelt burgemeester Kramer. “Gean yn petear, want wy wolle net fuortendaliks swaaie mei it bonneboekje.”

Door de invoering van het coronatoegangsbewijs kunnen inwoners van Noardeast-Fryslân weer bijna alles. De handhaving op de toegangspas verloopt soepel. Steekproefsgewijs worden bedrijven of sportclubs gecontroleerd. Tot nog toe zijn er vijf waarschuwingen uitgedeeld in Noardeast-Fryslân en een in de gemeente Dantumadiel. In Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen zijn er ook een miniem aantal waarschuwingen uitgedeeld. En dus nog nul bekeuringen.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio