VIDEO: Opknappen achterplein bij MFA De Hege Seis · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VIDEO: Opknappen achterplein bij MFA De Hege Seis

vrijdag 01 oktober 2021

DE WESTEREEN – De Karavaan van de Vriendschap trok maandag door Dantumadiel en Tytsjerksteradiel. Bij de basisscholen in De Westereen ondertekende Wethouder Kees Wielstra het pact van de vriendschap. Dit moment was voor de scholen, in samenwerking met de bibliotheek en Kids First, het startsein voor het opknappen van de pleinen rondom de Multifunctionele Accommodatie (MFA).

“Wij starten vandaag onze nieuwe etappe van de Karavaan van de Vriendschap. Dat is onze bakfietstoer om vriendschap te zaaien en te vieren door heel Friesland.” zo vertelt organisator Simon Vuyk.

Het komend half jaar worden deze pleinen omgetoverd tot een groen dorpsplein, waar dorpsbewoners elkaar ontmoeten. In een groene omgeving waar het heerlijk is om te verblijven worden mensen zelfs letterlijk in beweging gezet. Het dorpsplein zorgt zo voor een laagdrempelige opstap naar het gebruik van de voorzieningen en meer betrokkenheid bij de omliggende (sport)verenigingen. Door het terrein te vergroenen wordt ook gezorgd voor een beter klimaat rondom én in het gebouw. Het opknappen van het plein is belangrijk aldus Judith Meeuwsen, directrice van IBS It Pompeblêd. “Het is vooral heel veel steen en beton. Kinderen willen rauwen, dauwen met de natuur.” Zo ontstaan er schaduwplekken en wordt regenwater beter opgenomen én er ontstaat meer biodiversiteit in de vorm van vogels en insecten.

Vanuit het depot van de gemeente (openbare werken) zijn diverse afgeschreven afvalbakken beschikbaar gesteld. Deze werden met de bakfiets naar het plein gebracht, waarna leerlingen en cliënten van Talant/Wil ze gezamelijk ze voorzagen van de omtrek van hun hand. De afvalbakken krijgen – op een later moment – een mooie plek op het nieuwe plein en worden zo weer een nieuw leven geboden.

 

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio