VIDEO: Orlando Bottenbley kan niet wachten tot hij in Dokkum begint · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VIDEO: Orlando Bottenbley kan niet wachten tot hij in Dokkum begint

woensdag 30 november 2022

DOKKUM – Dominee Orlando Bottenbley heeft enorm veel zin aan z’n nieuwe klus in Dokkum. Eerder deze week werd bekend dat Bottenbley voorganger wordt van de Vrije Baptistengemeente Nehemia. Die functie gaat in op 1 januari 2023 en hij heeft op Nieuwjaarsdag ook direct zijn allereerste dienst.

Orlando Bottenbley is naar eigen zeggen van binnen geraakt door de betrekking in Dokkum. “Ik had de intentie om mij volledig te blijven richten op mijn huidige gemeente “De Verbinding” in Amsterdam. Toen ze vanuit Nehemia vroegen om een keer te komen praten was ik er nog van overtuigd dat dat éénmalig zou zijn. Maar door mijn vrouw zijn we daar uiteindelijk dieper op ingegaan en werden we van binnen geraakt. Het voelt als thuiskomen want 30 jaar geleden heb ik vanuit Bethel Drachten Nehemia in Dokkum nog mede opgericht.”

Bottenbley, nog woonachtig in Drachten, is een charismatisch prediker en zou kerkgangers weg kunnen trekken bij de Bethel gemeente in Drachten en mogelijk ook bij de jonge baptistengemeente in Burgum. Zelf ziet hij dat wat anders. “Dokkum is voor kerkgangers van de Bethel waarschijnlijk te ver weg en in Burgum is het zo’n hechte groep dat ik dat daar ook niet echt een leegloop verwacht.”

Bij Nehemia anticiperen ze nu al op mogelijk dubbele diensten en toekomstige uitbreiding. De landelijk bekende voorganger kan daar wel om lachen, maar denkt daar toch wat genuanceerder over. “Veel mensen, ook in deze regio, hebben het geloof verloren of weten niet meer precies wat dat inhoudt. Ik vind het belangrijker dat één iemand zich weer tot Jezus richt dan dat er honderd extra kerkgangers komen. En dat meen ik ook uit de grond van mijn hart.”

Orlando Bottenbley gaat komend jaar parttime aan de slag in Dokkum en zal zijn werk in Amsterdam vooralsnog aanhouden.

 

 

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio