VIDEO: Pittig examen natuurkunde voor leerlingen CSG Liudger in Burgum · Foto('s): Mats Gies, RTV NOF
  Mats Gies, RTV NOF

VIDEO: Pittig examen natuurkunde voor leerlingen CSG Liudger in Burgum

donderdag 20 mei 2021

BURGUM – Het is donderdagmiddag ineens stil in de zaal van kerkgebouw De Ikker in Burgum. Klokslag half twee beginnen zo’n dertig vierdeklassers van CSG Liudger aan hun examen natuurkunde. Het is de eerste week van de landelijke centrale examens in het voortgezet onderwijs. De examens, die zijn dit jaar anders dan in voorgaande jaren.

Docente Albertina Tulner van CSG Liudger in Burgum coördineert de examens. Vlak voor enen is zij samen met de andere surveillanten bezig de laatste spullen klaar te zetten. De examenleerlingen staan dan buiten al voor de deur van De Ikker.

“Wy sitte hjir dit jier yn in hiele grutte seal”, vertelt Tulner. “Wat ús oanbelanget is dit in ideale lokaasje. It is stil; de learlingen kinne har hjir optimaal konsintrearje.” Normaliter vinden de examens in de schoolgebouwen van het Liudger plaats. Vanwege corona is uitgeweken naar alternatieve locaties, zoals De Ikker.

Aangepaste regels

Ook de examenregels zijn dit jaar aangepast. Behalve twee herkansingen en een extra tijdvak, waardoor leerlingen hun examens kunnen spreiden, mogen leerlingen straks één vak niet mee laten tellen.

Dat de meeste leerlingen goed zijn voorbereid, daar twijfelt docente Tulner niet aan. Maar de omstandigheden maakten het afgelopen lesjaar er niet eenvoudiger op. “Der is fan alles gebeurd. It thússitten, de online lessen; dat hat absolút ynfloed op it úteinlike resultaat.”

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio