VIDEO: Provinciale Statenverkiezingen – Moet Holwerd aan Zee doorgaan? · Foto('s): Omrop Fryslân
  Omrop Fryslân

VIDEO: Provinciale Statenverkiezingen – Moet Holwerd aan Zee doorgaan?

woensdag 08 maart 2023

REGIO – Weet jij al waarop je gaat stemmen tijdens de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart? Of heb je nog geen idee wie er verkiesbaar zijn en waar zij zich hard voor maken? Dan is RTV NOF er om je te helpen.

Wij lichten deze week vier onderwerpen uit die in onze regio spelen en laten verkiesbare partijleden uit ónze regio uitleggen hoe zij daarover denken. De onderwerpen zijn de wolf, Holwerd aan Zee, de verschraling van het openbaar vervoer en woningbouw.

In deze video hebben we het over Holwerd aan Zee. De plannen voor een zout binnenmeer bij Holwerd liggen er al zo’n tien jaar., maar inmiddels is de dijk nog altijd niet doorgestoken. Het werd de afgelopen tijd flink spannend of het project überhaupt nog wel zou doorgaan. Een ruime meerderheid van de Provinciale Staten stemde uiteindelijk toch voor doorgang van de plannen.

Maar het is een nieuw provinciebestuur dat er een definitief besluit over neemt. Lokale politici die op de kieslijst staan voor de Provinciale Statenverkiezingen vertellen jou hoe zij over Holwerd aan Zee denken. Dit keer: Femke Wiersma (Boer Burger Beweging, Holwert), Margreet Jonker (ChristenUnie, Westergeast), Ted Baas (Forum voor Democratie, Harkema) en Attje Meekma (CDA, Damwâld).

FNP was ook uitgenodigd om hun standpunt toe te lichten, maar kon er helaas niet bij zijn. Lees hier het standpunt van de FNP over Holwerd aan Zee.

Wil je ook van andere partijen weten wat zij vinden van deze, of andere stellingen vinden? Vul dan het Kieskompas in.

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio