VIDEO: Restaurant- en zalencentrum Old Dutch zit dringend verlegen om personeel door coronaperiode · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VIDEO: Restaurant- en zalencentrum Old Dutch zit dringend verlegen om personeel door coronaperiode

woensdag 23 juni 2021

DE WESTEREEN – Restaurant en zalencentrum Old Dutch in De Westereen zit dringend verlegen om personeel. Er is direct ruimte voor minimaal zes nieuwe medewerkers. Probleem is evenwel dat het enorm lastig is om verse krachten te vinden. Door de coronatijd zijn een aantal vertrouwde medewerkers vertrokken. In de tussentijd hebben de meeste werknemers een andere baan gevonden en die geven ze die niet zomaar op om weer terug te keren in De Westereen. Het vinden van voldoende personeel is trouwens niet alleen een probleem van Old Dutch. Goede krachten zijn momenteel in het hele land uiterst schaars.

De fleur zit er wel weer wat in bij Old Dutch. Corona lijkt op z’n retour en de nodig boekingen komen weer binnen. En dat is nodig ook want het was een moeilijke tijd, zo weet directeur Melle Prins. “We koene dizze minne tiid noch krekt útsitte mar dêrmei is ek alles sein. Mei syn alle binne we echt wer ta oan bettere tiden. We kinne net wachtsje”. Probleem is evenwel dat Prins dringend nieuwe mensen nodig heeft en dan ook nog eens liever gisteren dan vandaag. En daar zit juist het probleem.

“Ald-meiwurkers dy’t de ôfrûne tiid wat oars fûn ha komme net samar werom. En nij personiel is kwalik te finen. Ek at it giet om jonge krêften is it betiden in dreech ferhaal”. Door gebruik te maken van allerhande (horeca)sites op internet en social media volop in te zetten hopen ze bij Old Dutch op enige respons. “Der moat sawiesa in kok by mar ek in liedingjaande en minsken foar yn de betsjinning. Der is wurk genôch hjir. It is moai famyljebedriuw dêr’t de sfear goed is”, aldus Prins. Zo hoopt hij op korte termijn mensen over de streep te trekken om in De Westereen te werken, het liefst voor langere tijd.

Het probleem om op korte termijn personeel te vinden speelt niet alleen bij Old Dutch. “Ik ha heard dat foar de oplieding gasthear/gastfrou yn Fryslân yn totaal mar sân minsken ynskreaun binne. Dat is fansels fiersten te min en seit tink ik genôch. En toch geane we hjir foar kwaliteit yn stee fan kwantiteit. Je kinne eltsenien wol samar oannimme mar we wolle ek graach motivearre personiel langer oan ús bine”.

Mocht het toch niet lukken om tijdig nieuw personeel te vinden dan kun je op termijn tegen een ander probleem aanlopen, zo denkt de horecaman. “Dan moatte je miskyn sels sizze dat we fol sitte wylst we eins hielendal net folle sitte. Dat soe dan dus it gefolch wêze kinne fan krapte oan personiel. Dat is fansels it alderlêste wat je wolle. Want we ha de omsetten de kommende tiid hurd nedich”, zo weet de directeur van Old Dutch.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 08:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 08:00 - 09:00
    Goed Gestemd
    Oebele en Sia Vries
  • 09:00 - 11:00
    Tsjerke-tsjinst
    Dienst uit de streek
  • 11:00 - 12:00
    Capriccio
    Haite Schukking
  • 12:00 - 14:00
    Blasmusik im Herzen
    Durk en Annelies
  • 14:00 - 17:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 17:00 - 18:00
    Geloven en Beleven
    Harry Nienhuis
  • 18:00 - 19:00
    Wâldklanken
    Harry Nienhuis
  • 19:00 - 21:00
    RTV Metalcafé
    Marcus en Jitse
  • 21:00 - 22:00
    Met de voet tussen de deur
    Martin van der Velde
  • 22:00 - 00:00
    New Age
    Kees Haremaker
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio