VIDEO: RTV NOF bij top lokale omroepen in Nederland

Zaterdag 15-06-2019
HILVERSUM/DE WESTEREEN - Vrijdagavond 14 juni zijn in Beeld en Geluid in Hilversum de winnaars van de Lokale Omroep Awards 2019 bekend gemaakt. RTV NOF had in de categorie ‘Omroep van het Jaar’ een nominatie en schaarde zich daarmee bij de ‘beste’ acht lokale omroepen van Nederland en wist uiteindelijk door te stoten naar de top drie van het land. Winnaar werd 1Twente uit Enschede.

De vrijwilligers van RTV NOF namen het op tegen Omroep Venlo, Studio040 Eindhoven, 1Twente, OOG Groningen, WOS Media, Dtv Nieuws en Studio Alphen. Een vakjury met daarin onder andere directeur NPO Radio Jurre Bosman, mediadocent Sieb Kroeske, opleidingscoördinator Timo Kamst van 3FM en journalist Ton Verlind beoordeelde alle inzendingen. Er was veel lof voor het enthousiasme en de kennis onder de vrijwilligers van RTV NOF. Op veel gebieden is het relatief ‘kleine’ RTV NOF echt een voorbeeld voor andere lokale omroepen in Nederland.

Jury-voorzitter Timo Kamst: ‘RTV NOF heeft bijna geen budget, draait volledig op vrijwilligers en als je ziet wat ze dan toch presteren dan is dat heel indrukwekkend, maar ook weer kwetsbaar om alleen op vrijwilligers te leunen. Omdat ze ook vooruit willen en stappen willen maken. Het staat buiten kijf dat ze hier een basis-budget voor nodig hebben en we steunen hun in de lobby hiernaar toe. We zullen ze in de toekomst zeker vaker zien!

Een delegatie met vrijwilligers van RTV NOF was aanwezig bij De Avond van de Streekomroep. Hier werd met diverse gasten in een talkshow stilgestaan bij de toekomst van de lokale journalistiek. ‘Daag meer uit, geef vooral de jonge lui meer kansen en laat de wat oudere garde ze daar ook de ruimte voor geven’ , was een tip van jurylid Sieb Kroeske. Ook werd aandacht gegeven aan de lobby om een pilot te doen met diverse omroepen (waaronder in Noordoost Fryslân) om aan te tonen dat onafhankelijk nieuws uit de directe kans van slagen heeft. Minister Slob maakte vrijdag bekend dat hiervoor extra budget naar de regionale en lokale omroepen gaat.

 

(C) Video: Jan ten Hageterug naar overzicht
RTV NOF bij top drie lokale omroepen in NederlandRTV NOF bij top drie lokale omroepen in NederlandMeer foto's van de delegatie van RTV NOF op www.rtvnof.nl
© Foto's: Peter Tromp

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie