VIDEO: RTV NOF gaat langs bij ‘De Streekboeren’ in de regio (deel 3) · Foto('s): Esther Leystra
  Esther Leystra

VIDEO: RTV NOF gaat langs bij ‘De Streekboeren’ in de regio (deel 3)

woensdag 29 april 2020

Streekomroep RTV NOF gaat de komende weken langs een aantal streekboeren in Noardeast-Fryslân en Dantumadiel om te kijken wat voor effect de coronacrisis heeft op de afzet van de producten van deze boerenbedrijven. Deze streekboeren zitten aangesloten bij het digitale platform ‘De Streekboer’ waarop iedereen voedselboxen met producten van boeren uit de regio kan bestellen.

Het platform ‘De Streekboer’, dat inmiddels al 5 jaar bestaat, heeft het doel om zo duurzaam mogelijk lokale landbouwproducten lokaal te verkopen. Via een distributiesysteem in Noord-Nederland zorgt ‘De Streekboer’ ervoor dat de producten van lokale boeren terecht komt bij de klant die een online bestelling via deze website heeft geplaatst. Producten kopen via dit platform zorgt niet alleen voor minder voedselkilometers, het leidt ook tot minder voedselverspilling en inzicht in de herkomst van voedsel.

Hoewel het platform dus al een enige tijd bestaat, zorgt de huidige coronacrisis voor meer belangstelling in het platform ‘De Streekboer’. Ondanks het feit dat sommige streekboeren hun afzet zien dalen omdat de horeca op slot zit, vinden tegelijkertijd veel boerenbedrijven een nieuwe afzet dankzij dit platform. Dit kan onder andere komen doordat mensen bewuster zijn over de afkomst van producten of meer tijd hebben om zich in lokalere producten te verdiepen.

RTV NOF gaat langs een aantal streekboeren in de regio om te kijken hoe de coronacrisis de afzet van lokale producten beïnvloed. In deze aflevering gaat het reportageteam van Streekomroep RTV NOF naar Feanwâlden om een bezoek te brengen aan de streekboer Oer de Wiel.

(C) VIDEO: Esther Leystra en Sjoerd Visser

Auteur: Redactie RTVNOF

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 16:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 16:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio