VIDEO: RTV NOF gaat langs bij ‘De Streekboeren’ in de regio (deel 3) · Foto('s): Esther Leystra
  Esther Leystra

VIDEO: RTV NOF gaat langs bij ‘De Streekboeren’ in de regio (deel 3)

woensdag 29 april 2020

Streekomroep RTV NOF gaat de komende weken langs een aantal streekboeren in Noardeast-Fryslân en Dantumadiel om te kijken wat voor effect de coronacrisis heeft op de afzet van de producten van deze boerenbedrijven. Deze streekboeren zitten aangesloten bij het digitale platform ‘De Streekboer’ waarop iedereen voedselboxen met producten van boeren uit de regio kan bestellen.

Het platform ‘De Streekboer’, dat inmiddels al 5 jaar bestaat, heeft het doel om zo duurzaam mogelijk lokale landbouwproducten lokaal te verkopen. Via een distributiesysteem in Noord-Nederland zorgt ‘De Streekboer’ ervoor dat de producten van lokale boeren terecht komt bij de klant die een online bestelling via deze website heeft geplaatst. Producten kopen via dit platform zorgt niet alleen voor minder voedselkilometers, het leidt ook tot minder voedselverspilling en inzicht in de herkomst van voedsel.

Hoewel het platform dus al een enige tijd bestaat, zorgt de huidige coronacrisis voor meer belangstelling in het platform ‘De Streekboer’. Ondanks het feit dat sommige streekboeren hun afzet zien dalen omdat de horeca op slot zit, vinden tegelijkertijd veel boerenbedrijven een nieuwe afzet dankzij dit platform. Dit kan onder andere komen doordat mensen bewuster zijn over de afkomst van producten of meer tijd hebben om zich in lokalere producten te verdiepen.

RTV NOF gaat langs een aantal streekboeren in de regio om te kijken hoe de coronacrisis de afzet van lokale producten beïnvloed. In deze aflevering gaat het reportageteam van Streekomroep RTV NOF naar Feanwâlden om een bezoek te brengen aan de streekboer Oer de Wiel.

(C) VIDEO: Esther Leystra en Sjoerd Visser

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 16:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 16:00 - 18:00
  Op naar het weekend!
  Peter Visser neemt je mee het weekend in met gezellige muziek.
 • 18:00 - 20:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio