VIDEO: Scholengroei Kollum zorgt voor onzekerheid bij dorpshuis De Colle · Foto('s): Niek Wassink
  Niek Wassink

VIDEO: Scholengroei Kollum zorgt voor onzekerheid bij dorpshuis De Colle

donderdag 28 maart 2024

KOLLUM – De scholen in de Campus Kollum groeien uit hun jasje, wat een probleem kan vormen voor Zalencentrum de Colle, dat momenteel als ‘dorpshuis’ gevestigd is in het gebouw aan de Gerrit Bleekerstraat. Eén van de scenario’s van de gemeente Noardeast-Fryslân is om De Colle te verplaatsen naar een andere locatie in het dorp. Dit is een oplossing waar Theo Witteveen, de uitbater van De Colle, niet enthousiast over is. “Foar ús soe it hiel moai wêze dat der in ‘juniorkolleezje’ komt op it plak fan de âlde Colle (dit terrein ligt aan de overkant van de weg nog braak, red.). Dêr kinne dan ek bern hinne. Dan kin dit gebou gewoan bestean bliuwe. Dat soe it moaiste wêze.”

Het bestuur van De Colle stuurde donderdag een ‘brandbrief’ aan het gemeentebestuur van Noardeast-Fryslân, waarin zij hun zorgen delen: “Der is ús út de stichting wei dy ’t boppe dit gebou sit en de skoallen tasein dat wy der net oer yn hoege te sitten. Doe ha we in ynvestearringsplan makke. En, ynienen wurdt dat oars en stiest mei in pear jier op strjitte.”, zegt uitbater Witteveen. De onduidelijkheid veroorzaakt momenteel veel onrust bij gebruikers en de programmaraad. Het is voor hen niet duidelijk welke besluiten er al genomen zijn en welke nog genomen moeten worden. Bovendien missen zij waardering van de gemeente, zo geven ze aan in de brief.

Gemeente verrast door brief

In een reactie aan RTV NOF laat de gemeente Noardeast-Fryslân weten met enige verwondering kennis te hebben genomen van de brief van stichting Campus Kollum. De gemeente benadrukt dat deze onderwerpen normaal gesproken binnen het bestuurlijk overleg worden besproken, waar alle relevante partijen, inclusief Stichting Campus Kollum, vertegenwoordigd zijn. De vragen en aandachtspunten van de stichting zijn reeds bekend, laat een woordvoerder weten. Ze zijn door de stichting ingebracht tijdens het bestuurlijk overleg.

Er wordt inmiddels dan ook aan gewerkt. Dat geldt ook voor het plan met betrekking tot de dorpshuisactiviteiten waar de stichting om vraagt. Gemeente Noardeast-Fryslân vervolgt dan ook graag de gesprekken met alle betrokkenen. Op deze manier hoopt de gemeente samen met de betrokken partijen een mooie basisvoorziening te kunnen garanderen voor Kollum, inclusief theater- en muziekvoorstellingen en andere dorpshuisactiviteiten.

Auteur: Isa Visser | RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
VIDEO: Scholengroei Kollum zorgt voor onzekerheid bij dorpshuis De Colle · Foto('s): Niek Wassink
VIDEO: Scholengroei Kollum zorgt voor onzekerheid bij dorpshuis De Colle · Foto('s): Niek Wassink
  Niek Wassink

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 08:00
    Harteklanken
    Non-stop
  • 08:00 - 10:00
    Klankbord
    Geestelijk verzoekplaten programma
  • 10:00 - 12:00
    Op 'e Hichte
    Nieuws uit Achtkarspelen & Tytsjerksteradiel
  • 12:00 - 14:00
    De Weekend Nieuwsshow
    Nieuws uit Dantumadiel & Noardeast-Fryslân
  • 14:00 - 18:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 18:00 - 20:00
    Hollandse Toppers
    Tinus Kempenaar
  • 20:00 - 22:00
    Hollands op zijn Best
    Joege en Jikke
  • 22:00 - 00:00
    Hit Tijdmachine
    Dicky Denkers
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?