VIDEO: Sportactiviteiten voor de jeugd in de regio: “Efkes by de Playstation wei” · Foto('s): Mats Gies, RTV NOF
  Mats Gies, RTV NOF

VIDEO: Sportactiviteiten voor de jeugd in de regio: “Efkes by de Playstation wei”

dinsdag 18 oktober 2022

FEANWALDEN – Klimmen, fietsen en een ‘Nerfbattle’ spelen. Deze herfstvakantieweek worden op diverse locaties in de regio herfstvakantieactiviteiten georganiseerd. Tientallen kinderen uit Feanwâlden en omstreken kwamen maandag naar sporthal de Hoantserid voor de speciale herfstvakantieactiviteiten van het Beweegteam Noardeast-Fryslân en Dantumadiel.

De kinderen worden verdeeld in verschillende groepen op leeftijd, van groep 3 van de basisschool tot en met kinderen van 16 jaar oud. Dat laatste is nieuw, omdat het Beweegteam zich voorheen vooral op de basisscholen richtten.

“It is no foar it earst dat wy hjiryn gearwurkje mei it jongerewurk”, aldus buurtsportcoach Eelke van der Heide. “Wy ha ferskillende spultsjes, en in Nerfbattle; dan kinne de bern mei gewearen op elkoar sjitte.”

“By de Playstation wei”

Het doel van de activiteiten is om kinderen ook in de vakantie in beweging te krijgen. “Wy ha de coronatiid meimakke”, vertelt jongerenwerker Joshua Jacob Leemburg. “De jeugd siet in soad thús. Wy fine dat se wer wat mear yn beweging komme meie, even by de Playstation wei.”

Dinsdag kunnen kinderen voor de activiteiten naar sporthal de Doelstien in Dokkum, woensdag in de Van der Bijhal in Kollum en donderdag in de Heechfinne in Ferwert.

Auteur: RTV NOF | Mats Gies
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio