VIDEO: Sportûnderfiningswike in de regio: “Ferskillende sporten ûntdekke, hielendal fergees” · Foto('s): Mats Gies, RTV NOF
  Mats Gies, RTV NOF

VIDEO: Sportûnderfiningswike in de regio: “Ferskillende sporten ûntdekke, hielendal fergees”

dinsdag 04 juli 2023

DOKKUM – Kennismaken met nieuwe sporten en lekker in beweging zijn. Meer dan twaalfhonderd kinderen en hun ouders uit Noardeast-Fryslân en Dantumadiel doen deze week mee aan de ‘Sportûnderfiningswike’. De deelnemers kunnen kiezen uit maar liefst 38 sporten en activiteiten, die ze vervolgens met elkaar gaan ontdekken.

De Sportûnderfiningswike wordt georganiseerd door het beweegteam en Sport Fryslân, in samenwerking met de verschillende sportverenigingen uit de regio. Maandagmiddag was de aftrap van de week op het Tolhuispark. Op de eerste dag konden de deelnemers bijvoorbeeld al hockeyen, klimmen en badmintonnen in Dokkum.

“It is in wike wêryn’t bern en folwoeksenen allegear ferskillende sporten ûntdekke kinne, hielendal fergees”, vertelt buurtsportcoach Anke Margryt Jacobs. “Fan moandei oant en mei tongersdei koe elk kieze foar ien of meardere aktiviteiten.”

Het is de zevende keer dat de ‘Sportûnderfiningswike’ wordt georganiseerd. Voor verenigingen is het een mooie manier om extra leden te kunnen werven, al blijkt het in de praktijk lastig om ze vervolgens aan de club te kunnen binden.

“Earste stap”

“Wy fiskje allegear fansels wol wat yn deselde fiver”, aldus directeur Anne Jochum de Vries van Sport Fryslân. “Mar dit is wol de earste stap. Je moatte der as klup fuort klear foar wêze om se bygelyks in earste training oan te bieden.” De week is volgens De Vries wel een voorbeeld voor de rest van Friesland. “Dit is in prachtich konsept. Dat wolle wy yn hiel Fryslân sa ha.”

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio