VIDEO: Vaccinatiebus strijkt neer in Hallum: “Dit is sa moai as wat” · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VIDEO: Vaccinatiebus strijkt neer in Hallum: “Dit is sa moai as wat”

woensdag 09 juni 2021

HALLUM – GGD Fryslân rijdt met een vaccinatiebus door Fryslân, om zo nog meer mensen dicht bij huis een prik te kunnen geven. Op woensdag 9 juni staat de bus in Hallum en donderdag 10 juni in Kollum.

Als u van het RIVM een uitnodiging voor vaccinatie met Moderna of BioNTech/Pfizer heeft ontvangen, kunt u zonder afspraak in de bus terecht voor een prik. De vaccinatiebus wordt eerst gebruikt om 65+ers te vaccineren, die bijvoorbeeld niet naar andere dorpen/steden kunnen reizen. ,,Op deze manier proberen we de drempel om te vaccineren te verlagen, doordat we naar de mensen toe komen”, zegt Marcel de Jong van GGD Fryslân.

Een priklocatie dichtbij huis sprak Alie van der Meer ook aan. Zij woont in Hallum, maar moest voor haar tweede prik naar Leeuwarden. “Ik zag dat de bus hier stond dus ik heb gevraagd of ik hier mijn tweede prik kon krijgen, en dat kon! Nu hoef ik niet helemaal naar Leeuwarden.”

Neem uitnodiging en legitimatie mee   
Om voor een prik in de bus in aanmerking te komen, is een uitnodiging op naam volgens de vaccinatiestrategie van de Rijksoverheid nodig. Dus neem uw persoonlijke uitnodiging van het RIVM en ID-bewijs mee. Zo weten we zeker dat u ook daadwerkelijk aan de beurt bent voor een vaccinatie bij de GGD met het vaccin van Moderna of BioNTech/Pfizer. De GGD volgt de landelijke vaccinatiestrategie en er worden geen uitzonderingen gemaakt.

Afspraak voor de eerste prik niet nodig  
De bus staat van 8.30 tot 17.00 uur op woensdag 9 juni in Hallum (Singel 7, nabij het Trefpunt) en donderdag 10 juni in Kollum (naast Theater de Colle, Gerrit Bleekerstraat 3). Vooraf een afspraak maken is niet nodig. U kunt gewoon komen op het tijdstip dat u past. Houd er wel rekening mee dat u misschien moet wachten. Er wordt na de vaccinatie meteen een afspraak voor de tweede prik gemaakt, vijf weken later.   

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio