VIDEO: Vervallen huurwoningen leiden tot frustratie in Drogeham · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VIDEO: Vervallen huurwoningen leiden tot frustratie in Drogeham

vrijdag 19 november 2021

DROGEHAM – Al twee jaar staan de huurwoningen aan de Boskloane en de Slotstrjitte leeg. Ze staan op de nominatie om gesloopt te worden en vervangen door nieuwbouw. De sloop laat echter nog op zich wachten, waardoor de woningen in verval zijn geraakt.

Een ergernis voor de buurtbewoners die de wijk zien aftakelen. ,,Het ziet er niet uit, het is echt verschrikkelijk. Er is al woningnood in Drogeham koopwoningen zijn er ook niet, en dan staan hier 26 woningen leeg”, zegt Henrike de Jong van Plaatselijk Belang Drogeham.

Ook de politiek is in actie gekomen. ,,Ik snap niet dat er op het laatste moment een aanvraag voor sloop wordt gedaan, terwijl de woningstichting vijf jaar geleden al heeft besloten dat deze woningen vervangen worden door nieuwbouw”, vertelt Frans Hoekstra van Gemeentebelangen Achtkarspelen.

Stichting Woningbouw Achtkarspelen reageerde schriftelijk: ,,We zijn ondertussen een jaar verder en voor het oog lijkt er niets te zijn gebeurd. Echter schijn bedriegt. Dat hele jaar zijn we druk bezig geweest met het voorbereiden van de aanvraag voor een ontheffing om te mogen slopen. Op grond van de Wet natuurbescherming zijn we dat verplicht. Tegelijkertijd zijn we in nauw overleg met de gemeente en de wethouder bezig met planvorming. Wat kan en mag er allemaal op die locatie en hoe komt dat eruit te zien?”

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 16:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 16:00 - 18:00
  Op naar het weekend!
  Peter Visser neemt je mee het weekend in met gezellige muziek.
 • 18:00 - 20:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio