VIDEO: Zorgen over aantal coronabesmettingen in Noardeast-Fryslân nemen toe · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VIDEO: Zorgen over aantal coronabesmettingen in Noardeast-Fryslân nemen toe

maandag 17 augustus 2020

NOARDEAST-FRYSLÂN – Het aantal coronabesmettingen in Noardeast-Fryslân loopt nog steeds dagelijks op. De recente besmettingen onder voornamelijk mensen tussen de 20 en 45 jaar leiden tot meer zorgen over het coronavirus bij diverse instellingen, bedrijven en inwoners in de regio. 

Burgmeester Johannes Kramer van de gemeente Noardeast-Fryslân is ook bezorgd over de stijging van het aantal besmette personen: ,, Via de GGD krijgen we te horen dat er elke dag 2 tot 6 besmette personen bij komen en dat is zorgelijk omdat we hadden verwacht dat het aantal besmettingen terug zou lopen door de getroffen maatregelen”.

De gemeente Noardeast-Fryslân krijgt vanuit diverse sectoren vragen over de stijging van het aantal nieuwe personen dat positief getest is op het coronavirus. De vragen komen vanuit instellingen en bedrijven en gaan vooral over welke maatregelen ze kunnen nemen en welke mogelijkheden er zijn om zo corona-proof mogelijk te werk te gaan. Ook vanuit onderwijsinstellingen krijgt de gemeente vragen binnen: ,, Op dit moment nemen wij geen extra maatregelen en volgen we de bestaande COVID-19 richtlijnen. We krijgen vooral veel vragen over de ventilatie in onderwijsgebouwen. Het zoeken van oplossingen ligt op dit moment primair bij de scholen zelf, maar we denken graag mee”, aldus Jouke Douwe de Vries, wethouder Noardeast-Fryslân.

Sape Woudman, eigenaar van HCR ’t Raedhûs in Dokkum, merkt ook een duidelijke verandering na de recente corona-uitbraak in Dokkum. ,,We merken dat vooral de jeugd nu thuis blijft”. Ondanks dat de corona-crisis grote gevolgen heeft voor de horeca-zaak in Dokkum hebben ze in de tussentijd niet stilgezeten. Diverse kamer zijn verbouwd en gasten zijn van harte welkom. Toch is het afwachten hoe de komende periode eruit zal zien: ,, Ik ben benieuwd hoe het zich allemaal in september en oktober ontwikkelt. Het zou mooi zijn als we over een maand weer veel toeristen in Dokkum hebben want dat verdient deze prachtige stad”.

Om verdere verspreiding te voorkomen, benadrukt Kramer het belang van de maatregelen om het coronavirus te bestrijden: ,, Blijf op 1,5 meter afstand van elkaar, onder alle omstandigheden. Was altijd goed je handen en proest en nies in je elleboog. Het is echt van belang dat iedereen zich aan deze regels houdt”.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
VIDEO: Zorgen over aantal coronabesmettingen in Noardeast-Fryslân nemen toe · Foto('s): RTV NOF
VIDEO: Zorgen over aantal coronabesmettingen in Noardeast-Fryslân nemen toe · Foto('s): RTV NOF
VIDEO: Zorgen over aantal coronabesmettingen in Noardeast-Fryslân nemen toe · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 08:00
    Harteklanken
    Non-stop
  • 08:00 - 10:00
    Klankbord
    Geestelijk verzoekplaten programma
  • 10:00 - 12:00
    Op 'e Hichte
    Nieuws uit Achtkarspelen & Tytsjerksteradiel
  • 12:00 - 14:00
    De Weekend Nieuwsshow
    Nieuws uit Dantumadiel & Noardeast-Fryslân
  • 14:00 - 18:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 18:00 - 20:00
    Hollandse Toppers
    Tinus Kempenaar
  • 20:00 - 22:00
    Hollands op zijn Best
    Joege en Jikke
  • 22:00 - 00:00
    Hit Tijdmachine
    Dicky Denkers
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?