PWFoto.nl

donderdag 14 januari 2016

Het oefenduel tussen Harkemase Boys en ONS Sneek is dinsdagavond geëindigd in 5-5. Harkemase Boys kwam voor rust volledig tegen de verhouding in op voorsprong, maar ONS stelde orde op zaken. Toch werd de rust bereikt met een gelijke stand (2-2). Na rust leek ONS afstand te nemen, maar Harkemase Boys bleef de zaterdagtopklasser in zicht houden. Dankzij een slotoffensiefje kwam Harkemase Boys kort voor tijd op gelijke hoogte. Met scherpe aanvallen, goede reddingen en mooie goals was het een oefenduel vol spektakel.

ONS Sneek, dat zaterdag alweer aan de competitie begint, was aanvankelijk een stuk beter dan de thuisclub. Al na tien seconden moest Erick Jansema redding brengen bij een levensgrote kans voor Bob Schepers en uit de daaropvolgende corner kopte Ale de Boer op de lat. En de kansen voor de bezoekers, die met 22 spelers naar Harkema waren afgereisd, bleven komen. Op aangeven van Curty Gonzales kreeg Schepers opnieuw een goede mogelijkheid, maar Jansema stopte zijn zwakke schot. Niet veel later verprutste Gonzales zelf een grote kans door de bal naast te schieten.

De eerste serieuze kans voor Harkemase Boys leverde direct een doelpunt op. Oebele Schokker zette voor met rechts en Heine Uuldriks verraste doelman Eelke Kooistra met een knappe inzet bij de eerste paal. ONS Sneek bleef echter de betere ploeg en de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Ale de Boer werd volledig vrijgelaten bij een corner van Renco van Eeken. Jansema keerde de eerste inzet van De Boer, maar in tweede instantie schoot de oud-speler van Harkemase Boys alsnog raak. De 1-2 van ONS was fraai: na balverlies van Harkemase Boys combineerden de bezoekers op eigen helft en Jacob Noordmans pikte de bal op. Hij kon vrij doorlopen tot de rand van het strafschopgebied en schoot toen stijlvol raak. Toch was het bij rust weer gelijk: Adams Sarkodie kwam op over links en haalde de achterlijn. Via Arton Musliu kwam de bal bij Schokker, die het vanaf 16 meter probeerde. Zijn schot werd aangeraakt en Kooistra stond op het verkeerde been: 2-2.

Na rust waren er twee nieuwe gezichten bij Harkemase Boys: Jordy van Wijk kwam het veld in voor Klaas Schotanus en Adams Sarkodie werd vervangen door proefspeler Ferry Stollenga. De 22-jarige linksback zit momenteel zonder club. Als oud-speler van Be Quick 1887 kent hij een aantal spelers van Harkemase Boys die eveneens een verleden hebben bij de Groningse club. ONS Sneek bleef in de tweede helft aanvankelijk de betere club. Curty Gonzales bereidde de 2-3 voor, die op naam kwam van Martijn Roosenburg. Zelf maakte Gonzales de 2-4, na voorbereidend werk van Ale de Boer en Yume Ramos.

Harkemase Boys kwam na een goal van invaller Joram Smits, die na een blessure weer wat minuten kon maken, terug tot 3-4: Oebele Schokker vond de volledig vrijstaande Arton Musliu op links. De voorzet van Musliu bereikte Heine Uuldriks net niet, maar Smits kon bij de tweede paal wel bij de bal. Kort daarna was de marge weer twee: Curty Gonzales en Bob Schepers combineerden dwars door de defensie van de Harkiten. Gonzales zorgde met z’n tweede goal voor 3-5. Er was toen nog een kwartier te spelen, maar het bleef kansen regenen. Namens ONS bereikte Huy Tran mede-invaller Gert Jan Koopmans, maar laatstgenoemde raakte de bal van dichtbij totaal verkeerd.

Tien minuten voor tijd was de spanning helemaal terug. Met een hard schot van buiten het strafschopgebied zorgde Schokker voor 4-5. Ale de Boer en Tim Oosterbaan hadden allebei de 4-6 en de beslissing op hun schoen, maar Jansema redde tweemaal knap. Aan de andere kant moest Rein Werumeus Buning zijn doelman te hulp schieten bij een poging van Joram Smits na een counter van de thuisploeg. Een minuut voor tijd werd het toch gelijk. Jesse Renken bracht de bal in vanaf de rechterkant van het strafschopgebied. De bal werd door bijna alle spelers gemist, waarna Arton Musliu zijn kans schoon zag. Uit een moeilijke hoek schoot hij beheerst de 5-5 binnen.

Een aantrekkelijke wedstrijd, met veel fouten, maar ook veel mooie combinaties en goals. Het publiek heeft zich in elk geval niet verveeld. ONS speelt zaterdag voor de competitie thuis tegen SteDoCo. Harkemase Boys speelt, als het weer een beetje meezit, zaterdag thuis een oefenwedstrijd tegen eersteklasser Oranje Nassau. Het oefenduel begint om 14:30 uur.

Scoreverloop: 21. Heine Uuldriks 0-1, 25. Ale de Boer 1-1, 33. Jacob Noordmans 1-2, 45. Oebele Schokker 2-2, 58. Martijn Roosenburg 2-3, 69. Curty Gonzales 2-4, 70. Joram Smits 3-4, 75. Curty Gonzales 3-5, 80. Oebele Schokker 4-5, 89. Arton Musliu 5-5

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Robin Huisman de Jong, Klaas Schotanus (46/Jordy van Wijk), Adams Sarkodie (46/Ferry Stollenga), Raymond Bolt, Oebele Schokker, Henny Bouius, Auke Schievink (60/Joram Smits), Heine Uuldriks, Arton Musliu

Opstelling ONS Sneek: Eelke Kooistra, Danny Kampstra, Klaas de Vries (46/Rein Werumeus Buning), Ale de Boer, Hussein Raza (46/Frits Dantuma), Curty Gonzales (76/Huy Tran), Jacob Noordmans (76/Harvey de Boer), Renco van Eeken (76/Ruben Jellesma), Martijn Roosenburg (69/Gert Jan Koopmans), Yume Ramos (76/Roelof Strikwerda), Bob Schepers (76/Tim Oosterbaan)