Vijf spelers keren terug naar VV Zwaagwesteinde · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Vijf spelers keren terug naar VV Zwaagwesteinde

maandag 06 mei 2019

Hoewel er op dit moment nog volop wordt gestreden om het kampioenschap in de 3e klasse B is de technische commissie in de afgelopen maanden alweer volop bezig geweest met het volgende seizoen. De selectie en staf van VV Zwaagwesteinde 1 krijgt dan ook steeds meer vorm voor jaargang 2019-2020.

Er zijn drie spelers die na dit seizoen afzwaaien namelijk Wymer de Vries, Johan Jan Kleefstra en Louwrens Wagenaar. De Vries zal door werk- en woonomstandigheden niet meer beschikbaar zijn voor het eerste elftal. Kleefstra had vorig seizoen al afscheid genomen maar werd toch weer ingevlogen nadat collega-keepers Roelof v/d Ploeg en Gerrit Daleman beide met zware blessures kregen te maken. Tot slot houdt Wagenaar het na maar liefst 17 seizoenen nu echt voor gezien en doet een stapje terug richting het tweede elftal. Daartegenover heet VV Zwaagwesteinde in ieder geval vijf nieuwe spelers van harte welkom op sportpark De Wieken.

Bijzonder detail: Het zijn alle vijf spelers met een achtergrond bij de club. In de komende weken zal blijken of er nog meer versterkingen bij zullen komen of dat de selectie hiermee reeds rond is. Durk v/d Wal keert na enkele jaren Broekster Boys terug op het oude nest. Zijn uitstapje naar de gemeentelijke buren kende een wisselend succes. Hoewel er successen werden behaald met o.a. een kampioenschap hielden twee zware knieblessures hem helaas lang aan de zijlijn. De hoop is dat v/d Wal voor de jaarwisseling weer een actieve bijdrage kan leveren bij Zwaagwesteinde.

Marvin Heidstra en Ronaldo Jansen komen over van VV Buitenpost. Jansen vertrok vorig seizoen bij Zwaagwesteinde en kwam bij Buitenpost terecht in de tweede selectie alwaar hij dit jaar kampioen is geworden, samen met onze nieuwe hoofdtrainer Robert Kleefstra die nu nog bij de Blauwkes 2 aan het roer staat. Heidstra heeft meerdere seizoenen in de jeugd van Buitenpost gespeeld en is nu reservekeeper bij het vlaggenschip dat uitkomt in de hoofdklasse. Lars Rozema keert na enkele seizoenen in de jeugd van Be Quick Dokkum weer terug bij de 1e selectie van Zwaagwesteinde waar hij enkele jaren geleden als B-junior zijn debuut al heeft gemaakt. Rozema speelt nu nog onder Westereender coach Pieter Santema bij de JO19-1 in Dokkum en daarnaast maakte hij dit seizoen ook al meermaals zijn opwachting in het eerste elftal van Be Quick. Tot slot komt ook Jan Smid terug bij Zwaagwesteinde, de club waar hij in het verleden al jarenlang voor de voormalige zondagafdeling uitkwam. In de afgelopen jaren speelde hij bij WTOC in het eerste elftal waar hij in den lijve heeft ondervonden welke traditie deze heen-en-weer club erop na houdt als het gaat om promoveren en degraderen tussen de 3e en 4e klasse.

Zoals eerder bekend gemaakt zal er volgend seizoen een Westereender trainersduo voor de groep staan, namelijk Robert Kleefstra (hoofdtrainer) en Andries Spek (assistent-trainer). De staf wordt aangevuld met elftalmanager Bouke Geert Vaatstra en materiaalman Kylian Beerstra. Verder zal Klaas de Boer ook volgend seizoen de keeperstrainingen voor zijn rekening nemen. Met Therapie- en trainingscentrum de Vesteynde is wederom overeengekomen dat zij op een trainingsavond beschikbaar zullen zijn voor verzorging, daarnaast is vrijwilliger Klaas de Bruin ook weer bereid gevonden om de verzorging mede op te pakken. Rest alleen nog het vinden van een grensrechter bij het eerste elftal voor volgend seizoen.

Voor het tweede elftal is David Kloosterman onlangs gecontracteerd als nieuwe trainer. Kloosterman komt over van Bergum 2 en zal worden geassisteerd door elftalleider Hiekus Hiemstra. De huidige elftalleiders Johan Daleman en Erwin Boskma houden het na talloze seizoenen van trouwe dienst voor gezien. Huidig trainer Leo Boorsma verkast daarnaast naar Veenwouden 2.

Vijf spelers keren terug naar VV Zwaagwesteinde · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact