Eigen foto

VIOD pakt drie punten tegen VenV’68

zondag 22 september 2019

Waar de mannen uit Driesum vorig jaar tekort kwamen in 3de klasse en daardoor in de nacompetitie degradeerden naar de 4de klasse, was het voor VenV’68 bijna net andersom. Door een periode te pakken in 4deklasse mochten zij voetballen voor promotie naar 3deklasse. Hierin kwamen zij net te kort tegen Haulerwijk en bleven zij steken in 4de klasse.

Onder leiding van scheidsrechter Vonk, begon om half drie de aftrap van het nieuwe seizoen. Na 30 seconden had VIOD al op voorsprong kunnen komen, op randje 16 had Gerald Mous een vrije schietkans maar keeper Pieter Nijhuis pareerde deze pegel tot een hoekschop. VIOD starte dus scherp en de blauwhemden wilden dit doorzetten. Na een dik kwartier kwam VIOD dan ook op voorsprong. Na een snel genomen vrije trap, kwam Pieter Ele één op één met de keeper van V en V en wist dit koelbloedig af te ronden. Trainer Theo de Vries kon zo ook tevreden terug zien hoe zijn ploeg was begonnen aan de wedstrijd. Misschien wel het moment van de wedstrijd was, dat de mannen uit Garijp na een goed lopende aanval een goeie scoringskans kregen, maar deze tegengehouden werd door Otte Visser en dat de bal geen minuut later aan de andere kant in het net lag en VIOD zo op een 0-2 voorsprong via Erik van der Veen was gekomen. Deze klap was Garijp even te veel en het tandem voorin kon zo hun creativiteit kwijt. Waar Gerald Mous in de eerste minuut zijn pegel nog tegen gehouden zag worden. Was hij via een prachtige lob de keeper van Garijp nu wel de baas. VIOD stond zo naar 25 minuten al op een 0-3 voorsprong en of het nog niet mooier kon kreeg de ploeg uit Driesum in de 30ste minuut ook nog een penalty na een overtreding op Erik van der Veen.

Dezelfde Erik mocht achter de bal staan en schoot feilloos VIOD naar 0-4. Garijp pakte de draad langzaam weer wat op en wist zo af en toe ook gevaar te stichten, via een goed schot wist V en V de lat te raken, maar veel verder dan dat wist Garijp ook niet te komen, zo ging VIOD met een 0-4 voorsprong de rust in. De 2dehelft was VIOD vrij slordig in balbezit en gaf het de mannen van Albert Wijbenga zo ook honderd procent kansen. Alleen de keeper van VIOD was een doorn in het ogen voor de ploeg uit Garijp en telkens stond hij dan ook precies goed tot ergernis van de spitsen van V en V. Waar heel Garijp dan toch eindelijk dacht te kunnen scoren via een penalty na een overtreding van de verdediging van VIOD, was het weer keeper Otte Visser die deze inzet wist te pareren. Ook via een snel genomen vrije trap van de thuisploeg wist de keeper met een kat achtige safe de bal uit het net te houden. VIOD wist vanuit de counter dan toch de 0-5 te maken. Pieter Ele werd gevloerd in het zestien meter gebied en VIOD mocht dus weer aanleggen voor het laatste doelpunt van de middag. Waar aan de andere kant van het veld de bal werd gemist door de thuisploeg, wist Erik van der Veen zijn hatrick te voltooien.

VIOD is door de 0-5 overwinning als koploper begonnen in de 4de klasse B. De ploeg kan tevreden terug zien op de start van het seizoen. Zaterdag 28 september speelt het zijn eerste thuiswedstrijd. Niet zo maar een reguliere wedstrijd, want de blauwhemden nemen het gelijk in de derby op tegen WTOC en zullen alles er aan doen om ook deze wedstrijd in het voordeel van de blauwhemden te beslissen.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00