Voetbaltweedaagse in Buitenpost daverend succes · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Voetbaltweedaagse in Buitenpost daverend succes

maandag 25 oktober 2021

BUITENPOST – In de voorgaande edities van de meerdaagse voetbalactiviteiten georganiseerd door Voetbalschool Veerkr88 waren de weersomstandigheden best goed. De editie van 2021 zal in de boeken gaan met “veel regen en harde wind”. Toch weerhielden deze moeilijke omstandigheden niet dat de 92 deelnemers echt hebben genoten.

Van de organisatie werd echter nogal wat gevraagd. Er was veel regen gevallen, waardoor de grasmat op het kunstgrasveld zelfs op enkele plaatsen omhoog kwam. Het hoofdveld op sportpark “De Swadde” kon het vele regenwater ook niet verwerken en bleek tijdens de eerste voetbaltraining niet goed bespeelbaar. Gelukkig is daar de samenwerking tussen de korfbalvereniging Flamingo’s en VV Buitenpost. Er mocht gebruik worden gemaakt van het korfbalveld. Voor het eerst in de geschiedenis van Voetbalschool Veerkr88 moest de start worden uitgesteld. Ook werd het programma omgegooid. Er werd constant gekeken naar de telefoonapp van buienradar. Dat was wel de reden dat er bijna geen kletsnatte jeugdspelers rondliepen. Een compliment voor de organisatie en haar grote groep enthousiaste hoofd- en jeugdtrainers.

Gemotiveerd   

De traditie bij Voetbalschool Veerkr88 is dat er wordt gestart met het uitdelen van een voetbaltenue aan alle deelnemers. Ook nu, wat mede mogelijk werd gemaakt door een sterke groep van sponsors, welke zich hebben verbonden aan deze voetbalschool. Hoofdsponsor De Haan Westerhoff Drachten, Custard on- en offline communicatie, Dranghekdoek.nl, SBW, ATB administratie en advies, Voetbalshop en Club van 100 VV Buitenpost. De groepsfoto werd dit keer door Binne Louw Katsma uit Buitenpost gemaakt.

De hoofdtrainers verzorgden de voetbaltrainingen. De jeugdtrainers waren de spelbegeleiders bij het Voetbalshop 4 tegen 4. De spanning was groot bij de onderdelen Custard latje-trap en de strijd om de grote De Haan Westerhoff-bokaal (gatenzeil). De dag werd afgesloten met de SBW-Twin Games. Partijspelen 6 tegen 6 op een kwart speelveld en aangepaste spelregels. Opvallend was dat de jeugdspelers, ondanks het slechte weer, zeer gemotiveerd bleven.

Spanning

De 2e dag staat altijd in het teken van een spetterende afsluiting. Daar willen alle jeugdspelers ook bij horen. De hoofdtrainers mochten eerst aan de bak en hadden voor alle leeftijdsgroepen leerzame en uitdagende oefenvormen. Daarnaast een enorme strijd en ook sportieve teleurstellingen bij het gatenzeil. Iedereen wist dat er traditioneel een enorme bokaal was te verdienen. Iets voor 16.00 uur was het dan zover. Speaker Hielke Jan Ellens was weer op dreef en kreeg de vele toeschouwers mee in dit enthousiasme. Alle teams werden eerst voorgesteld en kwamen op onder opzwepende muziek. De SBW-Twin Games werden een prooi voor de teams van Italië o.l.v. de coaches Oene Douwe Koopmans en Bartele Roorda en Bayern Munchen o.l.v. de coaches Lubbe Klaver en Auke Bosma.

De strijd om de Custard latje trap werd gewonnen door Oane Jan Hiemstra (SC Twijzel) en Zaya Egeh (Friese Boys). Het Voetbalshop 4 tegen 4 toernooi was een prooi voor Jorrit de Haan (Harkema Opeinde) en Justin v.d. Veen (Buitenpost).

Extra cadeautje

Tot slot volgde de finale van het onderdeel gatenzeil. De strijd om De Haan Westerhoff-bokaal. Elske v.d. Hoek (GSVV) en Milan Klaver (Opende) waren de uiteindelijke winnaars van de De Haan Westerhoff-bokaal. Hierna kregen alle kinderen nog een aandenken in de vorm van een poster met daarop een prachtige teamfoto. Hoofdsponsor De Haan Westerhoff (Paul Olijve) kwam na afloop nog met een extraatje. Alle deelnemers van de Voetbal Tweedaagse 2021 krijgen de komende week toegangskaarten in de brievenbus voor de eerstkomende thuiswedstrijd van SC Heerenveen. Ondanks de regen en harde wind waren de reacties na afloop positief over de inhoud en het verloop van de Voetbal Tweedaagse 2021. De eerstvolgende meerdaagse voetbalactiviteit van Voetbalschool Veerkr88 kan in de agenda worden gezet, namelijk dinsdag 3 en woensdag 4 mei.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Voetbaltweedaagse in Buitenpost daverend succes · Foto('s): Eigen foto
Voetbaltweedaagse in Buitenpost daverend succes · Foto('s): Eigen foto
Voetbaltweedaagse in Buitenpost daverend succes · Foto('s): Eigen foto
Voetbaltweedaagse in Buitenpost daverend succes · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    Op naar het weekend!
    Peter Visser
  • 09:00 - 10:00
    Ontbijtpop
    Peter Kraft
  • 10:00 - 16:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 16:00 - 17:00
    Gerrit on air
    Gerrit Wijkstra
  • 17:00 - 18:00
    Skerp op de Middei
    Kees Bakker
  • 18:00 - 19:00
    No Nonsense
    Henk en Gerrie
  • 19:00 - 21:00
    Country Ranch
    Harry Ettema
  • 21:00 - 22:00
    The Elvis Experience (week 1)
    Jaap Melessen
  • 21:00 - 22:00
    Heerlijkheden uit het verleden (week 2)
  • 22:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio