Vogelgriep, Palliatieve Zorg en Coole Kidsnacht in de WNS · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Vogelgriep, Palliatieve Zorg en Coole Kidsnacht in de WNS

zaterdag 08 oktober 2022

DE WESTEREEN -De Weekend Nieuwsshow (WNS) van zaterdag 8 oktober, met de herhaling op zondag 9 oktober, werd deze keer verzorgd door technicus Waatze Kerkstra en de presentatoren Gjaldau Sijtsma en Taeke Kooistra. Het eerste onderwerp die in de show voorbij kwam ging over de vogelgriep uitbraak bij een kleinschalige houderij in Wâterswâld. Er was contact met Piet Faber van LTO Noord. “Het is een hele situatie en je wordt er hopeloos van” aldus dhr. Faber. Het virus wordt meegenomen door trekvogels vooral de watervogels. Vanuit de wetenschap zal er een barrière moeten komen tegen het virus.

De gemeente Dantumadiel heeft een financiële meevaller van 1,5 miljoen euro uit het Gemeentefonds. Wethouder Rommy Kempenaar vertelde aan ons hoe dit kan, maar ook dat de gemeente Dantumadeel in een aantal jaren financieel goed is omhoog geklommen. Dit heeft voornamelijk ook te maken met wat de gemeente de laatste vier jaar heeft gedaan om alles op de rit te krijgen. “Dantumadiel heeft weer kleur op de wangen”. Het geld is straks wel weer nodig om in de gemeenschap te investeren.

Verslaggever Ben de Jager heeft afgelopen week een bezoek aan Burdaard gebracht en maakte daar een reportage. Daar liet de gemeenteraad van Noardeast-Fryslân zich woensdagavond informeren over de toekomst van het MFC Burdaard. Financieel gaat het slecht met het multifunctionele centrum. Eind dit jaar zal de gemeenteraad in debat over de toekomst van het MFC en in maart volgend jaar zal er een definitief besluit worden genomen.

Op 9 oktober is de Dag van de Palliatieve Zorg. Ankie van der Veen is coördinator bij VPTZ Noordoost-Fryslân. Ze vertelde over het belang van palliatieve zorg en waarom er meer vrijwilligers nodig zijn. Een 9-jarig Iraans meisje, Anisja, uit Noardburgum zit al een maand vast in Zeist. Schooldirecteur Henk van Dijken van de gereformeerde basisschool Oranje Nassau in Kootstertille vertelde hoe dat kan.

Verslaggever Mats Gies ging dinsdagavond richting Holwerd. Daar was een bijeenkomst of het project Holwerd aan Zee wel of niet doorgaat.
Verder was er telefonisch contact met Adri de Boer. Hij geeft op zondag 9 oktober in het kerkje in Sibrandahûs een solo-optreden. Werd er aandacht geschonken aan de eerste herfstfair op het vakantiepark Schreiershoek op 30 oktober. Hadden we het over de Coole Kidsnacht op 14 oktober o.a. bij museum Dokkum en over de feestelijke oplevering voor genodigden van het Dr. J. Botkepark in Damwâld op 12 oktober.

De sponsor van de prijsvraag deze week is Bakkerij Eddy de Jong uit Dokkum en De Westereen.

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    Op naar het weekend!
    Peter Visser
  • 09:00 - 10:00
    Ontbijtpop
    Peter Kraft
  • 10:00 - 16:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 16:00 - 17:00
    Gerrit on air
    Gerrit Wijkstra
  • 17:00 - 18:00
    Skerp op de Middei
    Kees Bakker
  • 18:00 - 19:00
    No Nonsense
    Henk en Gerrie
  • 19:00 - 21:00
    Country Ranch
    Harry Ettema
  • 21:00 - 22:00
    The Elvis Experience (week 1)
    Jaap Melessen
  • 21:00 - 22:00
    Heerlijkheden uit het verleden (week 2)
  • 22:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio