Volgende tegenstander voor SC Veenwouden is SC Leovardia · Foto('s):

Volgende tegenstander voor SC Veenwouden is SC Leovardia

donderdag 07 juni 2018

De eerste ronde van de nacompetitie in het knock-out systeem voor handhaving, dan wel promotie naar de tweede klasse zit er op. Er zijn nog 4 teams in de race. SC Veenwouden gaat het zaterdag opnemen tegen SC Leovardia uit Leeuwarden en ONT mag thuis de degens kruisen met VV Kollum.

De beide winnaars spelen een week later de finale voor een plaats in de tweede klasse. SC Veenwouden had een lastige wedstrijd tegen de ervaren vriendenploeg van VV Willemsoord. Vanaf het begin was SC Veenwouden de bovenliggende partij. Maar had moeite met het benutten van de kansen. Hierdoor kwam VV Willemsoord twee keer op voorsprong. Gelukkig kon SC Veenwouden beide keren binnen enkele minuten de gelijkmaker scoren. Uiteindelijk moest er een verlenging aan te pas komen om de winnaar te kunnen aanwijzen. Dat was conditioneel teveel voor VV Willemsoord en zo kon SC Veenwouden toch nog met een 4-2 overwinning van het veld afstappen.

Topscorer
De tegenstander van zaterdag is een vereniging met ambities. SC Leovardia wil maar wat graag de stap naar de tweede klasse maken. Dit seizoen bereikte SC Leovardia onder leiding van trainer Patrick De Jong een mooie derde plek op de ranglijst, achter ’t Fean ’58 en VV Kollum. Het team heeft veel scorend vermogen en wist maar liefst 63 het net te vinden in de competitie. De 24-jarige Vic Rozendaal is de topscoorder geworden in 3A met maar liefst 26 goals en de behendige en ervaren spits Amin Ait Bihi wist er ook 16 in te leggen. SC Veenwouden oefende deze winter uit tegen SC Leovardia. Er werd dik verloren, waarbij Rozendaal vanaf de middenlijn wist te scoren. SC Veenwouden is dus gewaarschuwd.

SC Leovardia kende in de eerste ronde van de nacompetitie vergelijkbaar scenario tegen het stugge De Walde uit Elahuizen. Na een 0-2 voorsprong kwam De Walde 9 minuten voor het eind van de wedstrijd op 1-2 en in de laatste minuut volgde de gelijkmaker nog. In de verlenging trok SC Leovardia de wedstrijd definitief naar zich toe. Vic Rozendaal was met 3 doelpunten de man van de wedstrijd. Deze talentvolle aanvaller vertrekt volgend seizoen, hoe bijzonder ook, naar het Leeuwarder Lions ’66 dat uitkomt in de 5de klasse. Met recht een aderlating voor SC Leovardia, waar volgend seizoen onze hoofdtrainer Riemer Kooistra aan de slag gaat.

Fitte spelers
Interim-trainer Lammert Jan Westerlaan ziet steeds meer spelers de ziekenboeg verlaten. Na veel blessureleed is dat op dit cruciale moment een plezierige constatering. Deze week is onder goede omstandigheden lekker getraind met de spelersgroep. Iedereen beseft dat de wedstrijd zaterdag hoe dan ook moet worden gewonnen. Er wordt zaterdag om 14.30 uur afgetrapt op sportpark De Kemphaan in Feanwalden onder leiding van een onafhankelijk arbitraal trio. Scheidsrechter is de heer Schulte uit Nieuw-Schoonebeek. Hij wordt geassisteerd door de assistent-scheidsrechters de heren Wenting en Brouwer. Wij rekenen erop dat u kunt genieten van een sportieve wedstrijd.

Wedstrijdsponsoren
De wedstrijdsponsoren deze wedstrijd zijn: Van Wieren & Vellinga Adviseurs en Accountants uit Dokkum en GroenLeven zonne-energie.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00