Volleybaljeugd bij s.v. Havot heeft de toekomst · Foto('s): Koos Scherjon
  Koos Scherjon

Volleybaljeugd bij s.v. Havot heeft de toekomst

zaterdag 18 december 2021

HALLUM – Nog net voor de kerstvakantie kwamen de 18 CMV-volleyballertjes van volleybalvereniging HAVOT oog in oog te staan met hun nieuwe sponsor: PIZZAWORLD, ook in Hallum.

Eigenaar Marcel Scherjon werd afgelopen zaterdag tussen de twee trainingen door voorgesteld en ontving een mooi ingelijst mini-shirt met het logo van zijn bedrijf, aangevuld met een foto van de spelers.

Normaliter wordt er altijd op dinsdagnamiddag getraind, maar we weten: na 17:00 uur ligt alle sport stil (en we zijn nog geen topsport). Dus verplaatste HAVOT, in overleg met het Trefpunt en trainer Pier Kooistra met assistente Senne de trainingen naar de zaterdagmorgen, hetgeen door alle partijen zéér gewaardeerd wordt.

Er is nu drie keer op de  zaterdagmorgen getraind en helaas vallen de volgende twee weken uit i.v.m. Kerst en Nieuwjaarsdag. We hopen dat we in het nieuwe jaar, op zaterdag 8 januari, de volleybalschoenen en kniebeschermers uit de kast kunnen halen en weer lekker gaan sporten.

Bij HAVOT hadden ze tot nu toe 3 CMV-teams en na de vakantie gaan de oudsten (12-16 jaar) verder als C-jeugd en spelen ze met z’n achten in de competitie. De jongsten (basisschoolleeftijd) gaan door in twee teams en spelen verder op niveau 4 (8/9 jaar) en niveau 6 (10/11 jaar).

De eerste stappen bij volleybal zijn lastig. Het begint met de basistechniek aanleren: via vangen & gooien, het “toetsen” van de bal naar het werkelijk bovenhands spelen. Gelukkig beginnen ze in een kleiner veld. Daarbij komt de onderhandse opslag; voor de jongsten is de hoogte van het net en de afstand tot het net soms erg lastig; een beetje power is dan nodig. Vervolgens moeten we ook bewegen en draaien in het veld; steeds naar andere positie, koppie erbij! Tot slot mag je ook nog smashen! Het lijkt complex, maar deze CMV-methode wordt al jaren toegepast en levert weer de nieuwe generatie voor de volleybalsport; die wel tot je 65ste kunt volhouden.

Dankzij de sponsoring van de nieuwe shirts door PIZZAWORLD kunnen de teams lekker meedoen in de volleybalcompetitie en bij het spelen op toernooien zich trots in het nieuwe volleybaltenue tonen. De yell na een gescoorde punt is dan ook: èèèn pizza…… PUNT!

Op deze laatste training was de spanning onder de jeugd voelbaar: mogen we na de vakantie weer lekker volleyballen of is het “Even wachten ……….”

Voor info en de actuele trainingstijden, van óók dames- en herenteam én badminton, verwijzen we naar onze website: www.HAVOT.nl

 

 

 

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Volleybaljeugd bij s.v. Havot heeft de toekomst · Foto('s): Koos Scherjon
  Koos Scherjon

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio