VIDEO: Volop gezellige activiteiten op De Helling

Zondag 09-09-2018
DOKKUM - Zondag waren er net als zaterdag volop activiteiten op De Helling. Een aantal dingen waren hetzelfde, zoals de Foodtrucks, Ziggo eBattle Formule 1 en de Ponycycles. Extra deze dag waren de activiteiten van Sport Fryslân, verschillende sport demonstraties, 3D Tripping Responsible Young Drivers en Penalty Shots van Be Quick Dokkum.

Sport Fryslân had een prominente plek op De Helling met een heus sportplein. Hier kon men verschillende sporten spelen, zoals voetbal, tjoekbal, darten, shuffle boards, judo, ballenbad, springkussen en tafeltennis. ,,Er was zelfs de mogelijkheid om virtueel te sporten door middel van een racespel. Ook hadden we een klimwand, halfpipe en wipe-out-baan neergezet en was er aandacht voor de Friese sport fierljeppen”, aldus buurtsportcoach Anke Margryt. ,,Prachtig om zoveel mensen in beweging te zien.”

Tevens waren er demonstraties te bewonderen op het podium van bijvoorbeeld karate, acrogym, de Fitnessfabriek en turnen. Een ander onderdeel op het plein was de 3D Tripping. Dit onderdeel was vooral gericht op jongeren die door middel van virtual reality konden ervaren hoe het is om onder invloed van drank en drugs achter het stuur te zitten. De simulatie liet zien wat er kan gebeuren als je onder invloed gaat rijden. In de meeste gevallen gaat dat namelijk fout. Na de simulatie konden jongeren het gesprek aangaan over deze ervaring.

Voor de voetballiefhebbers was er de mogelijkheid om te penaltyschieten bij de Penalty Shots van Be Quick Dokkum. Vele bezoekers wilden wel een schot wagen. Daarnaast was de marine aanwezig, was er een skate ramp, rondvaartboten en konden kinderen zich vermaken bij het Bungeecircus XXL.

 

 

 

 

 terug naar overzicht
Volop gezellige activiteiten op De HellingVolop gezellige activiteiten op De HellingKijk voor meer foto's op rtvnof.nl
© Foto's: Herman Huiberts


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | Runwei Sport
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie