VIDEO: Volop waterplezier op Oosterbolwerk

Zaterdag 08-09-2018
DOKKUM - De Admiraliteitsdagen bestaan naast optredens en culturele dingen ook uit heel wat wateractiviteiten. Op het Oosterbolwerk was het zaterdag dan ook druk bij de verschillende activiteiten op of naast het water.

Scouting De Granaet zorgde voor een kabelbaan van dertig meter over het water, een vlot en ballen waarmee het publiek over het water kon lopen. Daarnaast waren er SUP-clinics. SUP staat voor ‘Stand Up Paddle’, een sport waarbij je rechtop op een grote surfplank door het water peddelt. De sport wordt steeds populairder, dat was ook aan de belangstelling in Dokkum te merken.

De kinderen konden zich sportief naar hartelust uitleven in de Dokkumer grachten. Er waren allemaal activiteiten te doen die te maken hadden met fun, sport, actie en water. Zo was er de mogelijkheid om in grote waterballen over het water te ‘lopen’, dit is ook altijd een prachtig gezicht voor toeschouwers vanaf de vaste wal. Daarnaast werd er volop met kano’s gevaren, was er een ballenbak en een springkussen.

Bekijk hier de videoreportage die gemaakt is:

 

 

 

 

 

 

 

 terug naar overzicht
Volop waterplezier op OosterbolwerkVolop waterplezier op OosterbolwerkVolop waterplezier op Oosterbolwerk
© Foto's: Douwe Oosterbaan

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie